De Wallit App: digitale boodschappen op locatie

Van rotswandtekeningen tot het kerven van hartjes in bomen: mensen willen overal ter wereld hun stempel achterlaten. Met de Wallit App kan dat nu zelfs digitaal met behulp van je smartphone. Ben je op een leuke plaats? Laat dan een bericht achter voor andere of  toekomstige bezoekers op de digitale muur van de Wallit App!

Facebook, Twitter en Foursquare in één app

De Wallit App bevat in feite al het beste van de populairste sociale netwerksites. De Wallit App is namelijk een combinatie van Facebook, Twitter en Foursquare. Net zoals Facebook is het de bedoeling dat je via de applicatie communiceert met vrienden, van Twitter werden de korte berichtjes overgenomen en de nadruk op fysieke locaties is geïnspireerd op Foursquare.

Wallit App

Hoe werkt de Wallit App?

De Wallit App is in essentie een virtuele muur die geplaatst wordt op fysieke locaties waarop iedereen boodschappen kan achterlaten.

De virtuele muur van de Wallit App kan je zien door met de camera van je smartphone te kijken naar de plaats waar je bent. Dan verschijnt de Wallit op het scherm met posts, foto’s, video’s en andere boodschappen van vorige bezoekers. Je kan ook zelf berichtjes gemakkelijk berichtjes achterlaten voor andere bezoekers. Het posten van boodschappen kan anoniem of via een Wallit ID, waarmee je kan linken naar Facebook en Twitter.

Er zijn natuurlijk wel enkele regels. Zo kan je bijvoorbeeld enkel iets op een plaats posten waar je ook effectief aanwezig bent. Je kan de virtuele muren wel vanaf elke locatie bekijken. Tenslotte kan je enkel media uploaden die ook op die plaats gecreëerd werd.

Een nieuw sociaal mediaplatform?

De Wallit App heeft reeds 700 walls die wereldwijd verspreid zijn over steden zoals Londen, Tokio, New York, San Fransisco, enzovoort. Je kan zelf geen digitale muren aanmaken, maar een radarfunctie wijst je wel de dichtstbijzijnde virtuele muur aan.

Het voordeel van de Wallit App is dat de nadruk nu echt ligt op de locaties zelf en niet op de mensen, zoals dat bij andere platvormen wel steeds het geval was. Bovendien is het de bedoeling dat de Wallit App volledig gratis is en blijft. Voorlopig is de applicatie enkel beschikbaar via iPhones, maar zou binnenkort ook toegankelijk zijn via Android en iPad. De vraag is of mensen wel behoefte hebben aan weer eens een nieuw sociaal mediaplatform, waar niet mensen, maar plaatsen de hoofdrol spelen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UdY6qopgD90[/youtube]

Executive Summary

Wat? Een nieuwe applicatie voor smartphones: de Wallit App
En? Post boodschappen op locatie voor andere of toekomstige bezoekers

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *