Breaking: Facebook & Skype lanceren concurrent voor Google+ Hangouts

Facebook+SkypeDe geruchten lijken dan toch te kloppen. “Something awesome” (om Zuckerberg even te citeren) blijkt dan toch de samenwerking te zijn tussen Microsoft Skype en Facebook. Facebook lanceerde gisterenavond Facebook Videochat én Facebook GroupChat, een rechtstreekse ‘concurrent’ van Google+ Hangouts.

Om Google+ Hangouts te kunnen counteren, moest Facebook wel met iets straf op de proppen komen. En dat doen (lees ‘proberen’) ze nu ook. Facebook gebruikers kunnen binnenkort videobellen met hun Facebook vrienden en vanuit Skype kan er gechat worden met Facebook vrienden. Bovendien wordt het ook mogelijk om met meerdere Facebook vrienden tegelijk te chatten, de zogenaamde ‘Group Chat’.

Videochat_Facebook

Facebook is gisteren gestart met het uitrollen van de nieuwe functies maar zoals we ondertussen al weten kan het nog enkele dagen/weken duren vooraleer wij zelf met de nieuwe functies kunnen beginnen spelen. Videocalling uitproberen gaat al wel. Wij hebben het natuurlijk al even getest voor jullie en echt vernieuwend is het niet. Het is uiteraard wel een leuke extra functie en het is wel fijn de mogelijkheid te hebben om ‘face to face’ met elkaar te kunnen chatten wat het ‘sociale’ van social media weer wat vergroot. Maar VideoChat bestaat al sinds de opkomst van MSN Messenger en ook videobellen bestaat al langer. Ik had toch iets meer verwacht van de samenwerking tussen Facebook & Skype.

Met deze functies countert Facebook wel meteen één van de sterkste troeven van Google+. Benieuwd hoe Google hierop gaat reageren? Misschien met Google+ Games?

Mashable heeft trouwens een walkthrough gemaakt met afbeeldingen om met de VideoChat van Facebook te starten.

Bekijk hier de aankondiging door Mr. Zuckerberg himself:

Watch live streaming video from facebookannouncements at livestream.com

Wat vinden jullie van Facebook VideoChat? Heeft het jullie omvergeblazen of zijn jullie ook een beetje op jullie honger blijven zitten? Speak up!

Gelezen via: Belgian Cowboys

1 Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *