Onlyhumans

Aa_watwelezenAppsApps androidMeer topics Apps iphoneBatibouwBatibouw 2013

18.02.2013 - Technology

Batibouw: bereid je voor met deze apps

Nu donderdag, op 21 februari, opent Batibouw de deuren. Het is na het autosalon de grootste beurs van België, waar zowat alle grote bedrijven uit de bouwsector aanwezig zullen zijn. Heb je zelf bouwplannen en wil je Batibouw bezoeken? Bereid je dan alvast voor met deze handige apps.

 

Inspiratie opdoen

Je wil gaan verbouwen of je wil je nieuwe woning gaan inrichten, maar je weet niet precies hoe? Dan kan je een hoop inspiratie opdoen met de 'Houzz Interior Design Ideas' app (voor iOs en voor Android). Deze app bevat enorm veel foto's van interieurs (meer dan 1.000.000 volgens de app zelf), en het is daarmee een uitstekende inspiratiebron. Kom je een leuke foto tegen, dan kan je die opslaan in je ideeënboek, en je kan de ideeënboeken van anderen inkijken.

 

Een plan uittekenen

Heb je voldoende inspiratie opgedaan? Dan wordt het tijd om alles op papier te zetten. Tekentalent hoef je daarvoor niet te hebben. Met de MagicPlan app maak je eenvoudigweg een rondje met je camera langs alle hoeken van de kamer en de app doet de rest! Wil je je plan vervolgens omzetten in een 3D plan, dat je meteen kan beginnen designen? Dan moet je de HomeDesign 3D app hebben. Tot slot zijn ook de afmetingen belangrijk. My Measures (voor iOs en voor Android) zorgt ervoor dat je die afmetingen niet meer moet opschrijven, je maakt gewoon een foto van de kamer en zet er via de app alle nodige afmetingen bij.

 

Bereken hoeveel materiaal je nodig hebt

Een van de grootste uitdagingen bij het behangen of het verven van je woning, is de hoeveelheid verf of behangpapier die je nodig hebt. Om te vermijden dat je te veel (of te weinig) potten verf koopt, is de Brico app (voor iOs en voor Android) dan ook onmisbaar. Deze app bevat namelijk een zeer handige rekenhulp functie, die gemakkelijk en overzichtelijk is. Tevens bevat de app enkele doe-het-zelf videotips.

Het aanbod doe-het-zelf video's in de Brico app is zeer beperkt. Voor meer tips verwijzen we graag naar de SnapGuide app, die een verzameling biedt van allerlei stap-voor-stap tutorials, onder andere ook voor als je gaat verbouwen.

Met behulp van bovenstaande apps kan je je alvast goed voorbereiden op Batibouw. Veel succes ermee!

Bron: http://www.standaard.be/mobilia/cnt/DMF20130214_00470409

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans