Aldi lanceert app voor gezonde kinderlunch!

Aldi lanceert nieuwe mobiele appAldi staat in onze ogen nu niet meteen bekend voor zijn zin voor vernieuwing, integendeel… Maar Aldi bewijst het tegendeel met de lancering van hun mobiele app in Australië. Met de nieuwe Aldi Lunchbox app voor iPhone speelt de Duitse supermarktketen in op de trend van het bewust en verantwoord eten.

Australië heeft, net als vele Westerse landen, namelijk te kampen met de welvaartsziekte zwaarlijvigheid. Vaak is dit te wijten aan een verkeerde eetstijl die al vanaf de eerste levensjaren in het voedingspatroon van de kleine koter sluiptt… Aldi wilt met dit initiatief zijn steentje bijdragen aan een gezondere (en minder zwaarlijvige) samenleving, door het probleem in de kiem te smoren van bij de opvoeding af aan! Het doel? Kinderen én ouders op een leuke en interactieve manier sensibiliseren om gezonder te gaan eten.

De nieuwe app is een interactieve lunchbox die kinderen mogelijk stelt om hun eigen lunch samen te stellen. Zo leren ze spelenderwijs de nutritionele waarde van voeding en ontdekken ze zelf welke voeding al dan niet bijdraagt tot hun gezondheid. Ouders worden ook natuurlijk betrokken in het proces… Zij kunnen vooraf samengestelde maaltijdplannen indienen bij de HealthyKids Association, wat het gebruik van de app aanzienlijk vergemakkelijkt. En om het extra interessant (en draaglijk) te maken voor de kids, is er een mogelijkheid om per ingrediënt aan te duiden of de kroost dit lekker vindt of niet. Ook de bijbehorende website ziet er zeer gebruiksvriendelijk uit!

Zo zie je maar… Zelfs een supermarktketen met een old-fashioned imago als Aldi kan het over een compleet andere boeg smijten en innovatieve ideeën aan hun klanten aanbieden!

 

Executive Summary

Aldi lanceert een nieuwe app voor een gezonde kinderlunch samen te stellen
Supermarktketen pakt de zwaarlijvigheid van Australische kinderen aan door mobiele lunchbox app!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *