Unruly lanceert tool om de “shareability” van je video te meten

Unruly Media lanceerde vandaag ‘Unruly ShareRank’. Een tool waarmee je de shareability van je video kan meten. Unruly ontwierp een algoritme waarmee je het succes van een video kan voorspellen voor de lancering. Een tool waarmee social video advertising nog boeiender en effectiever wordt. Video’s zijn emotioneel sterk, interactief en gemakkelijk te delen. Met de Unruly ShareRank meet je het deel-potentieel nog voor de lancering van de video. Het is dus niet langer een vorm van geluk als je video vaak gedeeld wordt. 

Hoe werkt het algoritme Unruly ShareRank?

Een team van zes statistici ontwikkelde het algoritme in het Unruly Social Video Lab. Het algoritme voorspelt de shareability van een video aan de hand van de emotionele reacties en de sociale motivaties die ervaren worden door de kijkers. De tool identificeert welke delen van de video reacties uitlokt door een samensmelting van technologie, wetenschap en consumentengegevens. Unruly’s Viral Video Chart verzamelt videosharing data van meer dan 300 biljoen videostreams en traceert meer dan 2 miljoen gedeelde video’s per dag.


Waarvoor kan je Unruly ShareRank inzetten?

De tool meet de emotionele waarde van de video en de mogelijkheid tot delen. Zo duidt onderzoek aan dat video’s die positieve emoties oproepen drie keer vaker gedeeld worden dan die met negatieve emoties. Aan de hand van dit gedrag kan het merk de inhoud van de video verbeteren. Bovendien kunnen adverteerders op deze manier de impact van hun marketing strategie maximaliseren.

Kansen voor adverteerders

Volgens Nielsen heeft 92 procent van de consumenten meer vertrouwen in peer-aanbevelingen. Dit wil zeggen dat een aanbeveling van een vriend of kennis via sociale media een grotere impact heeft dan een gewone reclameboodschap. Daarnaast blijkt, volgens onderzoek van McKinsey, dat een aanbevelingen van een vriend tot 50 keer meer kans biedt tot aankoop. ShareRank kan een essentiële indicator worden om verkoopspotentieel te meten en het effect van mond-tot-mond reclame na te gaan.

Unruly Media is een wereldwijd platform voor social video advertising. Het bedrijf, opgericht in 2006, heeft een bereik van 62,1 procent wereldwijd en trekt een plubliek aan van 917 miljoen unieke bezoekers.

 

Executive Summary

Video’s zijn emotioneel sterk, interactief en gemakkelijk te delen.
Met de Unruly ShareRank meet je het deel-potentieel nog voor de lancering van de video

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *