Nivea Stress Protect campagne: grappig of wansmakelijk?

Vorige week bracht Nivea Germany de nieuwe Stress Protect op de markt, de deodorant die je beschermt in stressvolle situaties. En dat moest gepromoot worden met een spraakmakende virale campagne.

In de campagne worden nietsvermoedende passagiers op de luchthaven van Hamburg aan een ware stresstest onderworpen, nadat ze via kranten en breaking news op televisie worden gebrandmerkt als wanted criminal. In het bijzijn van een heleboel andere luchthavenpassagiers worden ze al snel bekeken, en voelen ze het heel warm worden vanbinnen. Hoe het afloopt kan je bekijken in onderstaande video.

Nivea Germany doet onschuldige en nietsvermoedende luchthavenpassagiers eerst even geloven dat ze als gevaarlijk en onvoorspelbaar worden bestempeld, en dat ze achterna gezeten worden door de Duitse Polizei, alvorens hen uit hun lijden te verlossen met een koffertje van het nieuwe Stress Protect.

Voor- en tegenstanders

De campagne lijkt op het eerste zicht heel grappig, en bevat alle ingrediënten van een klassieke virale campagne. Maar in tegenstelling tot andere virale campagnes uit het verleden, worden er nu luide vragen gesteld. Het lijkt er immers op dat deze campagne gezorgd heeft voor twee kampen. Het eerste kamp ziet de humor van de campagne wel in, en vindt de campagne geslaagd. Aan de andere kant staat het tweede kamp, die vindt dat er met deze campagne een grens is overschreden.

Het is inderdaad een feit dat de luchthavenpassagiers in deze campagne aan heel wat stress worden onderworpen, en het is eigenlijk al bewonderenswaardig dat alle personen in het filmpje kalm zijn gebleven. Geef toe, wat zou jij doen in deze situatie? Niet iedereen zou er even kalm onder blijven.

Op vele fora wordt Nivea Germany nu afgerekend als gevolg van het hoge risico op hartfalen. Stel dat één van de luchthavenpassagiers een hartafwijking heeft, en als gevolg van de stress een hartaanval kreeg, dan had het inderdaad slecht kunnen aflopen. Nivea zelf zegt echter alle personen vooraf goed gescreend te hebben op hartproblemen.

Maar niet alleen hartfalen was een groot risico geweest. Ook paniek was een groot risico geweest. Mensen zijn immers heel onvoorspelbaar wanneer ze om één of andere reden in het nauw gedreven worden.

Wat vind jij van deze campagne? Is ze grappig, of vind je dat er een grens is overschreden?

Executive Summary

Nivea Stress Protect
De virale campagne die de Nivea Stress Protect deodorant moet promoten, lokt heel wat reacties uit.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *