Maak een hit van je video in 3 stappen

Maak een hit van je video in 3 stappen

video marketingVideo is een belangrijk en effectief medium voor content marketing. Denk maar aan de duizelingwekkende statistieken die YouTube kan voorleggen: elke minuut wordt 100 uur videomateriaal geüpload en maandelijks kijken één miljard unieke bezoekers samen zes miljard uur aan video’s. Waarom video zo populair is? Simpel: video content is snel verteerbaar en gemakkelijk te onthouden. Daarom is video ook een onmisbaar onderdeel van je content marketing strategie! Goede content is helaas niet genoeg. Je video moet ook gepromoot en gedeeld worden om succesvol te zijn. Hieronder vind je enkele eigenschappen die succesvolle social video’s delen.

Zorg dat je video actueel is

Trends komen en gaan. Zorg dus dat je op de hoogte bent van de huidige technieken die gebruikt worden voor andere merken en producten (uit je sector). Zo ben je er zeker van dat je video voldoet aan de normen. Als je video content uitbesteedt, communiceer dan duidelijke welke look en feel je voor ogen hebt.

Zoek een boeiende invalshoek voor je video

Als je bedrijf of product van nature boeiend is, dan heb je misschien genoeg aan een informatieve video. In de meeste gevallen zal je echter een boeiende invalshoek moeten vinden. Eén van de trends is om content te creëren die voor 95% bestaat uit entertainment en voor 5% uit merkcommunicatie. Beschouw een video als entertainment dat wordt aangeboden door één sponsor – je merk of bedrijf.

Houd je video kort

Internetgebruikers houden van hapklare video content. Onderzoek heeft aangetoond dat een video van één minuut 50% meer kans heeft om volledig bekeken te worden dan een video van twee minuten.

Houd je video’s dus kort in de mate van het mogelijke. Als je immers diepgaande tutorials of how-to video’s maakt, dan is deze stelregel natuurlijk niet van toepassing. Monitor echter steeds of je langere video’s het echt wel goed doen.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *