15.04.2013 - Branding

KLM Space Campagne: Win een reis naar de ruimte

Luchtvaartmaatschappij KLM weet zich nog maar eens in de kijker te spelen met een sterke campagne. Via de campagne 'Claim your place in Space' kan iedereen die een gokje waagt een reis naar de ruimte winnen.

Meedoen aan de wedstrijd is heel eenvoudig. Op 22 april 2013 zal in de woestijn van Nevada (VS) een weerballon worden opgelaten. De ballon bevat meerdere camera’s en een GPS. Deze toestellen zullen tijdens hun vlucht gegevens doorsturen naar een speciaal voor deze campagne ontworpen website.

Naarmate de ballon hoger de atmosfeer invliegt, zal hij uitzetten. Op een bepaald punt in de atmosfeer zal de ballon dan ontploffen. Tot de uiteindelijke lancering van de ballon krijgt iedereen de kans om te voorspellen op welke hoogte en op welke plek de ballon juist zal uiteenspatten. Dit doe je door op de website van de campagne je plaats in de ruimte te claimen. Bovendien kan je aan vrienden vragen om je te endorsen, zodat dit resulteert in een grotere plek in de ruimte. Die vrienden worden dan zelf ook beloond met een grotere plek.

Eerste commerciële ruimtevlucht

Via de campagne wil KLM reclame maken voor de Space Expedition Corporation (SXC), die op 1 januari 2014 een eerste commerciële ruimtevlucht wil lanceren.

Het is niet de eerste keer dat een commercieel bedrijf een reis naar de ruimte weggeeft. Axe deed het KLM al voor. Maar toch slaagt KLM erin om deze campagne voldoende te laten verschillen met die van Axe. Net zoals bij vorige campagnes laat KLM het sociale aspect voldoende meespelen, door middel van het endorsen van kandidaten.

Ook de website die bij de campagne hoort is fantastisch gemaakt, en op zich al de moeite om naar te kijken. De bedoeling van de campagne wordt er perfect uitgelegd, en je hebt als bezoeker meteen de neiging om een gokje te wagen.

Zelf ook meespelen met de campagne van KLM? Dat kan op de website http://space.klm.com/.

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans