Hoe generatie C naar Youtube kijkt

Youtube krijgt sinds kort elke maand één miljard bezoekers over de vloer. Met andere woorden, als Youtube een land zou zijn, dan zou het het derde grootste land ter wereld zijn, na China en India. De videowebsite is in de laatste maanden enorm gegroeid, en die groei hebben ze grotendeels te danken aan het aantal bezoekers dat via smartphones en via tablets binnen komt. Volgens marktonderzoeker Nielsen ligt de zogenaamde ‘Generatie C‘ aan de basis van de toename van het aantal Youtube kijkers via mobiele toestellen. Generatie C is een generatie die de manier waarop content bekeken wordt verandert.

youtube marketing

Generatie C

In een blogpost vertelt Google zelf over het onderzoek dat ze reeds gedaan hebben naar die Generatie C, en naar hun kijkgedrag op Youtube. Generatie C is een generatie die de manier waarop content bekeken wordt verandert. Het is een generatie die niet alleen door leeftijd gebonden is, maar ook door hun drang om verbonden te blijven. Op Youtube steunt deze generatie op 4 C’s:

  • Connectie: generatie C wil constant verbonden zijn. Ze switchen dan ook moeiteloos tussen computer, tablet en smartphone om naar Youtube te kijken.
  • Creatie: generatie C creëert en upload zelf ook heel wat video’s op Youtube.
  • Community: generatie C maakt deel van een heuse community, die bepaalt wat hot is op Youtube en wat niet.
  • Curatie: generatie C zijn content curatie experts, die constant op zoek zijn naar content die voor hen belangrijk is.

Generatie C kijkt altijd, overal en op elk toestel naar Youtube

Generatie C is vooral een generatie die moeiteloos switcht tussen verschillende vensters en toestellen. Op hun computer surfen ze naar de website van Youtube, op hun smartphone of tablet doen ze beroep op de Youtube app. In de Verenigde Staten is de tijd die deze nieuwe generatie besteedt aan het bekijken van Youtube op hun smartphone in 2012 met 74% gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. 67% bekijkt Youtube op meer dan één scherm, ten opzichte van 53% van de gehele bevolking. Het gebruik van Youtube op smartphones door generatie C ligt volledig in lijn met het gebruik van Youtube op vaste computers en laptops: het aantal bezoekers piekt op exact dezelfde momenten gedurende de dag.

Wat betekent dit voor marketeers en adverteerders?

De alsmaar stijgende populariteit van Youtube maakt het tot een bijzonder interessant platform voor adverteerders, zeker als je de jonge generatie C wil bereiken, die constant op Youtube aanwezig is. Google, het bedrijf achter Youtube, speelt ook handig in op de laatste trends. Wil je adverteren via Youtube, dan kan je daarvoor tegenwoordig een speciale videocampagne opzetten in Adwords. Daarnaast lanceerde Google onlangs ‘Youtube One Channel‘, een nieuw kanaalontwerp dat geschikt is voor alle soorten schermen. Op die manier hoef je maar één keer een mooi kanaalontwerp te maken, dat Youtube daarna automatisch vertaalt naar alle schermen en toestellen. Dankzij deze aanpassingen kan je vandaag de dag erg mooie campagnes lanceren via Youtube, en wordt het veel adverteerders een niet te negeren advertentieplatform.

Executive Summary

Hoe generatie C naar Youtube kijkt
Youtube wint nog steeds aan populariteit. Generatie C is daar grotendeel verantwoordelijk voor, hoe kijken zij naar Youtube?

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *