Haal meer uit je YouTube marketing

youtube_marketingTegenwoordig lijkt ieder bedrijf wel aan een of andere vorm van social media marketing te doen. Facebook, Twitter, Youtube, … allemaal buzz-woorden die je rond de oren vliegen op de marketingdienst van eender welk bedrijf. Youtube is jammer genoeg vaak een buitenbeentje, vooral in de Benelux. Blijkbaar durven vele bedrijven in onze omstreken nog niet de stap te zetten om video content aan te bieden. Nochtans biedt Youtube als derde grootste website ter wereld een enorm potentieel aan mogelijke prospects.

Youtube als marketingkanaal

Natuurlijk heeft het geen zin om vlug een video over je bedrijf te maken en die online te zetten. Een Youtube marketing strategie moet –net als elk andere content strategie- goed doordacht zijn. Ga dus na welke content interessant en relevant is voor je klanten (viewers). Des te interessanter en leuker je video, des te meer hij gedeeld zal worden. Een succesvolle video kan een viraal effect creëren rondom je video en website en op die manier een enorme boost geven aan je online reputatie en je aantal visits.

Een bijkomend voordeel van video content is dat je video bovenaan in Google of andere zoekmachines terecht kan komen. Op die manier versterk je de SEO van je website, wat opnieuw je aantal visits en conversies ten goede komt.

Meer inzicht dankzij Youtube Insight

Plaats jij wel regelmatig video’s op Youtube, maar je weet eigenlijk niet wat het effect van die strategie is? Dan kunnen Google Analytics en Youtube Insight jou helpen om zo efficiënt mogelijk om te gaan met je Youtube-kanaal.

Google Analytics klinkt waarschijnlijk bekend in de oren, maar Youtube Insight misschien iets minder. Nochtans bestaat deze gratis analyse tool al enkele jaren. Youtube Insight helpt jouw om meer uit je Youtube ROI te halen door uitgebreide analysegegevens over je video’s te genereren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om na te gaan welk geslacht de kijker heeft, zijn leeftijd en locatie en hoe hij op je video is uitgekomen. Vooral dat laatste kan interessante informatie zijn aangezien je zo kan nagaan waar je viewers het meest online actief zijn. Bovendien kun je ook te weten komen welke keywords gebruikt werden in Google of Youtube om jouw video te vinden.

Daarnaast kun je ook analyseren hoeveel comments je video heeft ontvangen, hoe vaak hij aan Favorieten is toegevoegd, op welke websites je video embedded is, … Je visualiseert met andere woorden je online community rondom je merk, bedrijf, product, …

Maak jij gebruik van Youtube als marketingkanaal? Wat zijn jouw bevindingen, effectief of niet?

1 Comment

  1. Geoffrey

    11 months ago

    Music
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *