Vermijd spammy links van link shorteners met url expanders

Link shorteners zijn de laatste jaren populair geworden door de tekenlimieten van Twitter en Facebook. Voor deze sociale netwerken vormen ze een uitstekend hulpmiddel, maar er zijn ook nadelen aan verbonden. Het grote nadeel van de verkorte url‘s is dat je niet kan zien waar de link heen leidt. In het beste geval krijg je gewoon een Rick Roll te zien, maar het kan ook veel erger zijn zoals websites met mal- en spyware of content die ongepast is voor de doelgroep zoals choquerende beelden op vlak van geweld en/of seksualiteit.

Url expanders als website of browser extensies

De oplossing hiervoor zijn url expanders. Dit zijn tools om een link zoals http://bit.ly/TOKQW terug om te zetten naar de oorspronkelijke url. Mashable geeft hier enkele adviezen op vlak van websites die dit kunnen doen, er is echter nog een betere oplossing! Maar first things first, de website die Mashable aanraadt als beste url expander is http://wheredoesthislinkgo.com/ , omdat de website gewoon eenvoudig is en enkel doet wat hij moet doen.

Een beter alternatief zijn browser extensies. De comments van Mashable raden linkpeelr voor Chrome aan. Deze applicatie toont de volledige url door er even met je muis over te bewegen. Voor FireFox zijn er ook mogelijkheden zoals Xpand.it die op een gelijkaardige manier werken. Natuurlijk zijn url expanders geen alternatief voor gezond verstand: klik enkel op links van websites en mensen die je vertrouwt en houd je anti-spyware en anti-virus software up-to-date.

url expander

Executive Summary

Wat? Url shorteners zorgen er voor dat je niet ziet waar een link heen leidt.
Maar? Url expanders tonen je de echte link zonder dat je er op moet klikken.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *