Twitter wilt Twitter client Tweetdeck kopen

Een blauwe vogel - Twitter logo

Sommige twitteraars hebben verschillende Twitter accounts: een voor persoonlijk gebruik, een voor het bedrijf, een voor een bepaalde actie, enz. Het beheer van die verschillende accounts zorgt soms voor problemen met de standaard Twitter interface op www.twitter.com. Ook met slechts één account loopt het niet altijd zoals gewenst. Als je honderden of zelfs duizenden followers hebt en zelf vele anderen volgt, kan je snel het overzicht verliezen.

Twitter client

Om dit op te lossen gebruiken professionele gebruikers Twitter clients. Met die clients kan je Twitter op je desktop of mobiel toestel gebruiken, waardoor je je browser niet meer moet openen.

Daarnaast bieden ze extra opties om Twitter-berichten op te delen. Zo kan je enkel zoeken naar berichten die rechtstreeks aan jou gericht zijn (bijvoorbeeld @Querotom). Je kan ook groepen maken van mensen die je volgt. Op die manier kan je professionele en persoonlijke berichten opdelen. Bovendien kan je tweets die direct relateren aan je beroep scheiden van tweets op interessegebieden zoals SEO.

Tweetdeck

Twitter heeft al enkele Twitter clients voor mobiele toestellen overgenomen. Maar een echte desktop client heeft het nog niet. Met ongeveer 11% van alle tweets is Tweetdeck de grootste speler op de markt. Het is dus zeker een strategische keuze om die 11% in handen te houden.

Twitter is volop bezig advertentiemogelijkheden te ontdekken en onofficiële clients kunnen hier een probleem vormen. De clients geven een volledig andere gebruikerservaring, waardoor het onmogelijk is advertenties te maken die universeel hetzelfde effect hebben.

Geruchten gaan de ronde dat Twitter bereid is tussen $40 en $50 miljoen te betalen voor Tweetdeck.

1 Comment

  1. MickieVSorum

    3 months ago

    Do you have a spam problem on this website; I also am a blogger,
    and I was wanting to know your situation; many of us have created some nice procedures and we are looking
    to swap strategies with other folks, why not shoot me an email if interested.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *