Twitter lanceert eigen muziekdienst #Music

Twitter lanceerde gisteren Twitter Music, een gespecialiseerde muziekdienst waarmee gebruikers muziek kunnen ontdekken op basis van trending topics, tweets en de personen die op Twitter gevolgd worden. De muziekdienst #Music zal samenwerken met onder andere iTunes, Spotify en Rdio.

Twitter Music


Hoe werkt Twitter Music en wat kan je ermee doen?

Twitter Music is een app die zowel via de browser als via Apple toestellen toegankelijk is (de Android app zou later volgen). Het is een muziekdienst die gebaseerd is op de techniek achter de website ‘We Are Hunted’, die Twitter vorig jaar kocht. Via de techniek van deze website kan nauwkeurig bijgehouden worden welke muziek populair is op een sociaal netwerk. #Music helpt je dan ook bij je zoektocht naar muziek die aansluit bij jouw muziekvoorkeuren. Dat doet de app onder meer door de kijken welke muziekaccounts de gebruiker volgt en welke muziek trending is op Twitter.

De interface van #Music bestaat uit vier tabs waardoor je kan navigeren. De ‘trending’ tab geeft aan welke artiesten populair zijn, onder de ‘emerging’ tab vind je verborgen talent dat in andere tweets onder de aandacht gebracht werd, in de ‘suggested’ tab worden aanbevelingen weergegeven op basis van gevolgde twitteraccounts en de ‘now playing’ tab laat ziet naar welke muziek je vrienden luisteren.

Gebruikers die over een Spotify of Rdio account beschikken, kunnen via Twitter Music rechtstreeks de aangeraden muziek beluisteren. In iTunes zal er enkel een kort fragment te horen zijn. De muziek is tevens gekoppeld aan het twitteraccount van de desbetreffende artiest, dewelke je dan ook direct kan volgen.

Artiesten zoals Mobie en alt-J spraken hun lof al uit over de muziektoepassing van Twitter.

Twitter music app

Voorlopig nog niet in België

Twitter maakte bekend dat #Music voorlopig enkel beschikbaar is in enkele Engelstalige landen zoals de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Engeland. Via de link music.twitter.com kan je wel al inloggen en een voorproefje krijgen, maar daar houdt het grootste deel van de muziekdienst in ons land op. Het enige wat wel werkt is het zoeken naar artiesten. Wanneer #Music in ons land beschikbaar zou worden is nog niet bekend.

Executive Summary

Twitter lanceerde gisteren een eigen muziekdienst die zal samenwerken met iTunes, Spotify en Rdio
Je kan er muziek mee ontdekken op basis van trending topics, tweets en de personen die op Twitter gevolgd worden.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *