Tweriod zegt je wanneer je moet tweeten

De mogelijkheden die je als adverteerder hebt met sociale media zijn haast eindeloos, maar aangezien alles nieuw is en voorlopig nog moeilijk te meten, zijn veel adverteerders nog altijd terughoudend bij het gebruik van sociale media. In veel bedrijven is het immers zo dat je pas marketingbudget mag spenderen aan zaken die perfect gemeten kunnen worden, en daar wringt het schoentje vaak bij sociale media, en bij Twitter in het bijzonder.

Toch komen er hoe langer hoe meer tools die je kunnen helpen bij het meten en optimaliseren van campagnes via Twitter. Enkele maanden geleden hadden we op deze blog al aandacht voor Buffer, deze keer gaan we dieper in op Tweriod.

Wat is Tweriod?

Wanneer je een tweet de wereld in stuurt, weet je niet altijd door wie deze tweet gelezen wordt, en hoeveel mensen jouw boodschap lezen. Het gezond verstand zegt je wel dat een tweet midden in de nacht niet zoveel effect zal hebben, maar wat met andere momenten van de dag? Tijdens de lunchpauze, of tegen de avond toe klinken al logischer, maar het blijft nog steeds een gok.

Om het optimale tijdstip te bepalen, kan je Tweriod gebruiken. Wanneer je je Twitter-account koppelt aan Tweriod, zal je een mooie grafiek te zien krijgen die je vertelt hoeveel volgers gemiddeld online zijn tijdens een bepaald tijdstip. Om dat te bepalen analyseert Tweriod de Twitter streams van al je volgers. De laatste 200 tweets van al je volgers worden geanalyseerd.

De grafieken zal je niet direct te zien krijgen. Tweriod doet er een tijdje over om de streams van al je volgers te analyseren. Hoe meer volgers je hebt, hoe langer de analyse zal duren. Nadat de analyse is afgelopen, zal je een direct message ontvangen, die een link naar de resultaten van de analyses bevat.

Eens je de grafiek hebt, kan je snel het optimale moment bepalen waarop je je tweets uitstuurt. Je hebt overigens toegang tot verschillende grafieken. Zo kan je grafieken zien van weekends, zondagen, maandagen en weekdagen. Met de optie Combined kan je ook grafieken met elkaar vergelijken.

Tweriod voorziet ook een @replies rapport, dat aangeeft op welk tijdstip je de meeste replies hebt ontvangen. Voor dit rapport maak Tweriod gebruik van de laatste 600 tweets waarin je vermeld werd.

Tweriod biedt twee formules aan. Neem je de gratis formule, dan zal je eens per maand een gratis analyse van je account kunnen ontvangen. Neem je echter de Premium formule, dan heb je meer mogelijkheden. Zo zal je bijvoorbeeld elke dag van de week gedetailleerde informatie kunnen verkrijgen. De prijs van de Premium formule hangt af van het aantal volgers dat je hebt.

Executive Summary

Wat is Tweriod
Tweriod is een tool die je campagnes van Twitter kunnen meten en optimaliseren.
Wat doet Tweriod
Met Tweriod kan je met behulp van overzichtelijke rapporten bekijken wanneer de optimale momenten zijn om te tweeten.

3 Comments

  1. Anbaco

    9 months ago

    Ziet er interessant uit, maar kan Tweriod ook zien welke Tweets in de stream live gepost zijn en welke automatisch geplaatst zijn (door inplanning in bv. Hootsuite)? Want het zijn toch alleen maar die eerste waar je iets aan hebt…

  2. StefanH

    9 months ago

    Tweriod zorgt er inderdaad voor dat tweets uit geautomatiseerde apps zoals Twitterfeed, dlvr.it en dergelijke niet in rekening worden gebracht.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *