Infographic: sociale media activiteit tijdens de Super Bowl

Afgelopen weekend zaten wereldwijd miljoenen kijkers voor de tv gekluisterd voor de spannende finale van de Super Bowl in Amerika. Het is een van de meest bekeken sportevenementen ter wereld, en jaarlijks zorgt de Super Bowl voor een aantal hilarische reclamespotjes. Ook de sociale media lagen niet stil tijdens het evenement, op Twitter en Facebook werd het afgelopen weekend volop gepraat over de Super Bowl. De activiteit op sociale media lag daarbij 3 keer zo hoog als in 2012.

Blackout en Beyonce’s optreden zorgen voor piekmomenten

De activiteit op sociale media was tijdens de finale het grootst tijdens het optreden van Beyonce, dat plaats vond tijdens de pauze. Vlak na de pauze viel de elektriciteit uit in het stadion, en ook dat zorgde voor een enorme piek op de sociale media. Ten slotte zorgde het einde van de finale ook nog voor een piek in de activiteit.

Opvallend is dat 88% van de tweets en Facebook posts over de Super Bowl afkomstig waren van mobiele toestellen. Het zogenaamde tweede scherm vindt duidelijk steeds meer zijn weg naar onze huiskamers. Van die 88% waren 60% van de tweets en Facebook posts afkomstig van iPhone, 28% van Android en 5% van BlackBerry. Volgens Twitter zijn er in totaal zo’n 24,1 miljoen tweets verstuurd tijdens de Super Bowl.

De blackout, die het meeste aantal tweets per minuut op zijn naam mocht schrijven, was meteen voer voor marketeers. Enkele grote merken speelden er via Twitter meteen op in, met enkele geniale tweets tot gevolg.

In onderstaande infographic zie je een aantal cijfers over de activiteit op verschillende sociale media tijdens het evenement.

Sociale media tijdens de super bowl infographic

Executive Summary

Infographic: sociale media activiteit tijdens de Super Bowl
Tijdens de Super Bowl werd er volop gepraat over het evenement op de sociale media. Onderstaande infographic vertelt je er meer over.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *