Facebook werkt filmpjes-app Vine tegen

Nog maar enkele dagen geleden werd de filmpjes app Vine met veel tromgeroffel gelanceerd. Vine is een app van Twitter, en gebruikers kunnen er korte filmpjes van 6 seconden uploaden. Vine komt dus overeen met Instagram, maar dan voor korte video’s.

En dat stuit Facebook blijkbaar tegen de borst. Facebook vindt dat Vine teveel in het vaarwater komt van haar eigen activiteiten, en dat is een reden voor Facebook om de gloednieuwe app tegen te werken. Ook het feit dat Vine een app is van grote concurrent Twitter is voor Facebook al een reden om stokken in de wielen te steken.

Op Vine hadden gebruikers de mogelijkheid om de kijken welke van je Facebook-vrienden al gebruik maakt van Vine. Dat kan niet voor Facebook. Op de ontwikkelaarsblog van Facebook verscheen meteen een niet mis te verstane boodschap.

“For a much smaller number of apps that are using Facebook to either replicate our functionality or bootstrap their growth in a way that creates little value for people on Facebook, such as not providing users an easy way to share back to Facebook, we’ve had policies against this that we are further clarifying today.”

Met deze boodschap viseert Facebook apps die ‘Facebook gebruiken om de functionaliteit van het netwerk te imiteren of om hun eigen groei te stimuleren op een manier die weinig waarde creëert voor de mensen op Facebook’. Voor iedereen is duidelijk dat dit specifiek om Vine gaat. De functionaliteit waarbij je kan zien welke Facebook vrienden ook gebruiker zijn, is al meteen afgevoerd.

Sexueel getinte filmpjes

Vine krijgt dus al meteen de wind van voren van Facebook, maar ook zonder die tegenwerking heeft Vine al met heel wat problemen te kampen. Blijkbaar heeft ook de sexindustrie haar weg al gevonden naar de nieuwe app. Er zijn ondertussen al heel wat sexueel getinte fimpjes te zien op de app. Meer nog, enkele van die filmpjes stonden zelfs aangeprezen tussen de aanbevolen video’s.

Of Vine een succes wordt, moeten we dus nog even afwachten. De vele porno op de app voorspelt alvast niet veel goeds. Maar grote broer Twitter is in het begin ook relatief traag opgestart, en uiteindelijk toch uitgegroeid tot een vaste waarde. Benieuwd of het met Vine dezelfde kant opgaat.

Executive Summary

Facebook werkt Vine tegen
Vine is een app van Twitter, en maakt gebruik van Facebook-gebruikers. Genoeg reden voor Facebook om de app Vine tegen te werken.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *