Onlyhumans

CameronElektriciteit opwekkenGroene technologieMeer topics Gsm opladenPediPower-technologieTech

28.05.2013 - Technology

Je gsm opladen met je schoenen?!

Vier Amerikaanse studenten van de Rice University in Houston slaagden erin om een schoen te maken waarmee je je gsm kan opladen. De schoen is in staat om elektriciteit te genereren en op te slaan. Ze kregen de opdracht van Cameron, een bedrijf gespecialiseerd in diensten binnen de olie- en gasindustrie, om een nieuwe groene technologie te ontwikkelen. De vier studenten focusten zich op de oplaadbare schoentechnologie.

 

Energie opwekken via onze hiel

De vier studenten: Carlos Armada, Julian Castro, David Morilla en Tyler Wiest gingen uit van de ontdekking dat onze knieën in staat zijn om energie op te wekken. Tijdens de studie ontdekten de vier dat onze voetbeweging, in het bijzonder onze hiel, nog geschikter is om energie op te wekken.

 

Schoen wekt energie op

De studenten maakten een schoen die via kabels de geproduceerde energie naar een batterij, vastgehecht op de buik, stuurt. Met een spanningsregelaar wordt de energie geleidelijk naar de batterij gestuurd. Aan de schoen is een hefboom bevestigd waardoor de PediPower-technologie als eerste de grond raakt. De schoenzool wordt vervangen door een soort versnellingsbak die, bij elke stap, de tandwielen laat draaien. Deze tandwielen worden gestuurd door een motor en die wekt elektriciteit op die naar de batterij kan.

 

Revolutionair maar in ontwikkelingsfase

Momenteel is de schoen nog te groot en te zwaar om dagelijks te dragen. Dat wil niet zeggen dat het geen revolutionaire ontdekking is, integendeel. De studenten hopen dat hun ontdekking wordt opgepikt door andere studenten die deze schoen kleiner, beter en lichter kunnen maken.

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans