Je gsm opladen met je schoenen?!

Vier Amerikaanse studenten van de Rice University in Houston slaagden erin om een schoen te maken waarmee je je gsm kan opladen. De schoen is in staat om elektriciteit te genereren en op te slaan. Ze kregen de opdracht van Cameron, een bedrijf gespecialiseerd in diensten binnen de olie- en gasindustrie, om een nieuwe groene technologie te ontwikkelen. De vier studenten focusten zich op de oplaadbare schoentechnologie.

Energie opwekken via onze hiel

De vier studenten: Carlos Armada, Julian Castro, David Morilla en Tyler Wiest gingen uit van de ontdekking dat onze knieën in staat zijn om energie op te wekken. Tijdens de studie ontdekten de vier dat onze voetbeweging, in het bijzonder onze hiel, nog geschikter is om energie op te wekken.

Schoen wekt energie op

De studenten maakten een schoen die via kabels de geproduceerde energie naar een batterij, vastgehecht op de buik, stuurt. Met een spanningsregelaar wordt de energie geleidelijk naar de batterij gestuurd. Aan de schoen is een hefboom bevestigd waardoor de PediPower-technologie als eerste de grond raakt. De schoenzool wordt vervangen door een soort versnellingsbak die, bij elke stap, de tandwielen laat draaien. Deze tandwielen worden gestuurd door een motor en die wekt elektriciteit op die naar de batterij kan.

Revolutionair maar in ontwikkelingsfase

Momenteel is de schoen nog te groot en te zwaar om dagelijks te dragen. Dat wil niet zeggen dat het geen revolutionaire ontdekking is, integendeel. De studenten hopen dat hun ontdekking wordt opgepikt door andere studenten die deze schoen kleiner, beter en lichter kunnen maken.

Executive Summary

Vier Amerikaanse studenten ontwikkelden een schoen waarmee je je gsm kan opladen.

De schoen produceert elektriciteit en slaat deze op.

1 Comment

 1. ChaeHNeilsen

  3 months ago

  I must thank you for the efforts you’ve devote scripting this website.

  I seriously hope to check out the same high-grade
  content on your part down the road also. In fact, your creative writing abilities
  has encouraged me to get my very own site now ;)
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *