14.11.2013 - Technology

Lanceer je bedrijf vóór de lancering met LaunchRock

Een nieuw bedrijf opstarten is altijd moeilijk. Zeker in de eerste maanden, wanneer je nog niet veel bekendheid geniet, is het moeilijk om voldoende klanten te winnen om winstgevend te zijn. Maar wat als je al aan je bekendheid kon werken voordat je bedrijf opgestart is? En wat als je bij de start al een database van geïnteresseerde potentiële klanten had? Dankzij LaunchRock is het mogelijk!

Wat is LaunchRock?

Launchrock is een online tool die je helpt om in enkele minuten tijd een landingspagina voor een nieuwe startup te creëren. De landingspagina bevat slechts een heel klein beetje informatie die een tipje van de sluier over het nieuwe bedrijf of product oplicht en de nieuwsgierigheid van mogelijke klanten prikkelt. Een LaunchRock-pagina is heel simpel en bevat vaak niet meer dan een grote foto, twee zinnen informatie en twee heel belangrijke elementen: een balkje om je in te schrijven op een e-maillijst en sociale media-knoppen.

Maak je bezoekers nieuwsgierig

Een goede LaunchRock-landingspagina die de nieuwsgierigheid van de bezoekers prikkelt, zal resulteren in een groot aantal inschrijvingen in de e-maillijst. Op die manier zijn bezoekers er zeker van dat zij de eersten zullen zijn om meer te weten over het nieuwe bedrijf of product. Voor jou is het uiteraard ook zeer interessant om meteen bij de start een groot aantal geïnteresseerden direct via e-mail te kunnen bereiken. Zo zet je jezelf, je bedrijf en je product meteen goed op weg!

Je pagina en je bedrijf promoten

Uiteraard moeten mensen je LaunchRock-pagina weten te vinden. Ook via andere kanalen promotie voeren kan dus geen kwaad. Daarnaast zijn de sociale media-knoppen van groot belang. Deze kunnen immers een deel van het promotiewerk voor jou doen! Dankzij sociale media kan je buzz creëren rond je nieuwe bedrijf of product. Elke keer dat je LaunchRock-landingspagina gedeeld wordt, krijg je een extra kans op een bezoeker en dus ook op een conversie, in dit geval een inschrijving op de e-maillijst.

Bouw in enkele minuten een LaunchRock-pagina

Een LaunchRock-pagina is heel gemakkelijk op te bouwen dankzij de handige tools die de site je biedt. De pagina is eenvoudig maar toch aan te passen aan al je behoeften. Je kan alvast je eigen domeinnaam gebruiken of kiezen voor een Launchrock-subdomein. Daarnaast biedt dit platform je uiteraard ook uitgebreide mogelijkheden om je bezoekers te analyseren en je opgebouwde e-maillijst te beheren. Bovendien is LaunchRock helemaal gratis, zodat er geen enkele reden is om het niet uit te proberen! Uiteraard kan je ook een van de gratis alternatieven zoals KickoffLabs en Launch Effect uittesten en zien wat voor jou specifieke situatie het beste werkt.

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans