Blackberry bereidt comeback voor

RIM start met de comeback van de Blackberry. De vroegere marktleider in de sector van de smartphones geeft zich niet zomaar gewonnen en gaat de strijd aan met concurrent Apple en Google Android. RIM lanceert volgende woensdag de Blackberry 10, een volledig nieuw besturingssysteem voor smartphones.

Maken of kraken, BlackBerry 10

Niet zo heel lang geleden was RIM markleider op vlak van smartphones. Maar stilletjes zagen ze het aandeel wegzakken tot nog slechts 5%. Tijd dus om respect terug te winnen, maar dat gaat niet zonder moeite. RIM lanceert op 30 januari het nieuwe besturingssysteem Blackberry 10. Maar voor wie niet tot woensdag kan wachten, hier een kleine heads-up. Want er lekte al wat informatie uit.

BlackBerry 10, grote veranderingen in de smartphone-technologie

Op de officiële webpagina van BlackBerry wordt een zwarte smartphone op een zwarte achtergrond afgebeeld. Daarnaast staat volgende quote in het wit: “The Blackberry Experience. Re-designed. Re-engineered. Re-invented.” De BlackBerry wordt dus nieuw leven ingeblazen. Het nieuwe besturingssysteem laat gebruikers toe te wisselen tussen applicaties zonder eerst langs de home-pagina te passeren. Dit om Multi-tasking te boosten. Een andere troef van het systeem is de “BlackBerry balance”. Dat is een systeem waarmee de gebruikers professionele applicaties en apps zoals muziek, foto’s en andere amusement-apps kunnen scheiden.

De nieuwe BlackBerry modellen

RIM wil komend jaar 6 nieuwe BlackBerry toestellen op de markt brengen. Ze werken aan een volledig nieuw gamma smartphones. Komende woensdag worden reeds twee modellen voorgesteld. Waarvan 1 met een volledig touchscreen en de andere met een fysiek toetsenbord. Zowel het besturingssysteem en de nieuwe slimme-telefoons werden door 150 operatoren getest. De operatoren geloven erin dat Blackberry 10 een derde mobiel platform kan vormen naast iOS (Apple) en Android (Google).

Bekijk hieronder het demo-filmpje.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JEPYYo0-gfc[/youtube]

Executive Summary

RIM (research in motion) start met de comeback van de Blackberry.
Blackberry 10, een volledig nieuw besturingssysteem voor smartphones.

1 Comment

 1. MingFFurtado

  3 months ago

  We are a group of volunteers and opening a whole new scheme in your community.
  Your website offered us with valuable info to function on.
  You’ve done a formidable job and our entire community will likely be thankful to you
  personally.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *