Onlyhumans

Facebook marketingOnline adverterenOnline marketingMeer topics Social Media

24.02.2015 - Social

Worden cinemagraphs de nieuwe advertenties op Facebook?

Vergeet autoplay. Cinemagraphs zijn de advertenties van de toekomst. Naar verluidt aast Facebook op deze ‘hypnotiserende’ advertenties, waar je je ogen maar moeilijk kunt afhouden. Het geheim zit hem in één bewegend element in de foto: het lepeltje waarmee iemand in zijn cappuccino roert, de waterdruppel die over een rijpe tomaat glijdt of de wind die de haren van een model opzijblaast.

Een nieuw soort advertenties op Facebook

Video werkt uitstekend online én is gefundenes Fressen voor adverteerders. De videoadvertenties die verschijnen op onze smartphone zijn immers veel lucratiever dan de banners die naast foto’s of tekst verschijnen. Geen wonder dus dat Facebook volop experimenteert met video. Al stootte autoplay – video’s die spontaan afgespeeld worden, zonder dat je erop hoeft te klikken – wel op enige weerstand. Kijkers ervaren de filmpjes die plots voor hun ogen verschijnen als druk en opdringerig.

 

Cinemagraph: foto en video in één

Niet zo bij de cinemagraph. Deze combinatie van foto en video spreekt de kijker aan. In die mate zelfs dat er gesproken wordt van een heus hypnotiserend effect. De bedenkers van de cinemagraph, Jamie Beck en Kevin Burg, ontdekten toevallig de ‘geïsoleerde beweging’ die hun cinemagraph zo kenmerkt.

“Je kunt je ogen niet afhouden van dat ene, bewegende deel in de foto”, zegt Burg, “en dat maakt dit format zo geschikt voor advertenties. Want dat is precies wat adverteerders willen: dat de mensen blijven kijken.”

 

Cinemagraphs op Facebook

De kans is groot dat de cinemagraphs hun weg vinden naar Facebook. De gesprekken met Beck en Burg zijn lopende en gaan vooral over de complexiteit van cinemagraphs. Het kan weken duren voor er eentje op punt staat. Maar dan heb je natuurlijk wél een elegante advertentie die de opdringerige autoplayfilmpjes moeiteloos van het scherm verdrijft.

Zijn de cinemagraphs het digitale antwoord op advertenties in glossy magazines? Afwachten maar, tot de eerste op Facebook verschijnt.

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans