Vine lanceert nieuwe functies en is beschikbaar in het Nederlands

nieuwe functies vine

Vine logoVine is een sociaal netwerk dat draait rond video’s die maximaal 6 seconden duren. De applicatie wordt steeds populairder. Onlangs lanceerde Vine een functie waarmee je video’s kan bewerken en nu wordt de applicatie een pak internationaler door de toevoeging van 19 extra talen, waaronder Nederlands.

Wat is Vine?

Vine is een opkomend sociaal netwerk, opgebouwd rond het delen van video’s. Deze sociale video-gebaseerde applicatie werd gelanceerd in juni 2012. Niet veel later werd Vine overgenomen door Twitter. Beide diensten lijken dan ook een beetje op elkaar: op Twitter deel je microblogs van 140 karakters, op Vine deel je korte video’s van 6 seconden. Het sociale netwerk heeft inmiddels meer dan 40 miljoen gebruikers.

Nieuwe functies en talen in Vine

Op Vine zijn intussen nieuwe functies bijgekomen. De belangrijkste is zonder twijfel de ‘Time Travel’-functie. Voordien moest een video meteen helemaal juist opgenomen worden: een hele uitdaging.  Met deze nieuwe feature is het vanaf nu mogelijk om je video achteraf te bewerken. Je kan aparte shots dus verplaatsen of verwijderen en zo een nog betere video samenstellen. Dankzij de functie ‘sessions’ kan je tot 10 verschillende video’s of versies van een video opslaan om er later aan verder te werken. Je video posten doe je pas als je er helemaal tevreden over bent. Deze nieuwe functie zal ongetwijfeld leiden tot nog betere en creatievere Vines.

Nu komt Vine weer met een update, die deze keer over de beschikbare talen. Vanaf heden is Vine beschikbaar in maar liefst 19 extra talen, waaronder Frans, Duits, Italiaans, Japans, Russisch, Chinees, en dus ook Nederlands. Dit duidt erop dat Vine internationaal nog steeds sterk groeit, ook in Europa en Azië.

vine video's bewerken

Vine in je online marketing strategie

Op Vine vind je een heleboel creatieve filmpjes die echte meesterwerkjes zijn en bovendien heel amusant om naar te kijken. Ook bedrijven hebben intussen Vine ontdekt en geïntegreerd in hun online marketingstrategie. Zo zijn er bedrijven die Vine gebruiken om heel kort uit te leggen hoe je hun producten kan gebruiken, terwijl andere bedrijven eerder amusante stop motion filmpjes maken met hun product in de hoofdrol. Vine is ook het perfecte medium om teasers en sfeermakers te verspreiden.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *