14.10.2013 - Social

Vind jouw oudste Tweet dankzij Topsy

Jouw eerste Tweet dateert waarschijnlijk van enkele jaren geleden. Je herinnert je waarschijnlijk nog vaag wat er in stond. Zoals de meesten was het dan ook een banale en slechte Tweet. Mits Twitter waarschijnlijk de slechtste zoekmachine ever heeft, is het extreem moeilijk om jouw eerste Tweet terug te vinden. Maar daar is Topsy! De eerste zoekmachine waarmee je Twitter zorgvuldig kan doorzoeken

Twitter zoekmachine: Topsy

Topsy verzamelt alle Tweets sinds 2006, het jaar waarin Twitter gelanceerd wer. Bij de lancering zouden er zo’n 425 miljard Tweets de wereld in gestuurd zijn en nu heb je de kans om deze allemaal terug te vinden. Met de zoekmachine kan je het sociale netwerk doorzoeken en analyseren. Je kan Tweets sorteren op relevantie en zoeken op links, foto’s en video’s.

Oude Tweets terugvinden

Zo kan je bijvoorbeeld alle Tweets over een bepaald onderwerp, van een specifiek persoon of met eenzelfde hashtag terugvinden. Misschien nog leuker is dat je met deze tool je oudste Tweet kan herbekijken. Hoe je dit doet? Om je eigen Tweets terug te vinden typ je in de zoekbalk “from:twitternaam”. Kies links in de kolom van Latest Results voor ‘All time” en kies je langs de zoekbalk: sort by oldest. Bovenaan verschijnt jouw eerste Tweet!

Onze eerste Tweet

Onze eerste Tweet dateert van 5 jaar geleden met de boodschap: “Twittering live from the QueroMedia HeadQuarters”.

Nog leuker is om de eerste Tweet van andere gebruikers op te zoeken. Wij gingen alvast op zoek naar enkele grappige, toffe en speciale eerste Tweets. Peter Van de Veire zijn eerste twee twas bijvoorbeeld: “watching a serial killer on the tele…”.

Studio Brussel kondigde via een eerste Tweet aan dat Gossip een exclusieve Club 69 zou spelen bij StuBru en Humo’s eerste Tweet was: “Beauty Bowling http://bit.ly/L7QBg”.

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans