Twitter medeoprichters lanceren nieuw content- en blog platform, genaamd Medium

Biz Stone en Evan Williams, medeoprichters van Twitter, zetten weer alles op alles met een nieuw project. Recent kondigden ze aan dat ze van start gingen met een nieuw platform, genaamd Medium. Het nieuwe platform zou de publicatie van online content volledig her-uitvinden, volgens de bedenkers…

Bloggen + sociaal netwerk + tweeten + foto’s = Medium

Het kernwoord bij het nieuwe platform is “creativiteit”. Medium zou verschillende aspecten van sociale media in een platform combineren. Op het eerste zicht lijkt Medium een mix te zijn van een blogging service met user-curated content in een Pinterest-jasje. Medium tracht informatie en content meer visueel te maken, door tegelijkertijd de focus te leggen op foto’s en afbeeldingen naast de kwalitatieve geschreven content.

Nieuw online content platform Medium

Content handig georganiseerd in de “Collections”

Het leuke aan Medium is dat alle posts gecategoriseerd worden in collecties, die hetzelfde thema hebben. Zo zou je je als Medium-gebruiker minder zorgen hoeven te maken om het potentiële lezers of mogelijk geïnteresseerden voor je posts. Gebruikers die zoeken op een bepaald onderwerp waaraan een collectie gekoppeld is, krijgen dus meer waarschijnlijk ook jouw bijdrage te zien.

Collecties kunnen publiekelijk zichtbaar zijn, of enkel op uitnodiging. Gebruikers die een post liken (via een “Good One” button rechts onderaan), kunnen er positieve feedback op geven wat op zijn beurt de kans verhoogt dat andere gebruikers ook deze de bijdrage krijgen te zien. Vergelijk het dus met Google’s +1 of een Facebook Like.

Medium mag dan de zoveelste social media telg zijn in de familie, de bedenkers ervan zijn niet de minste. Zeker dus de moeite om in de gaten te houden! Medium zit nog in bètafase, maar geïnteresseerden kunnen al wel feedback geven op Medium-content door in te loggen met hun Twitter-account. Zo is er op dit moment al enkele collecties beschikbaar om Medium’s presentatie van content te demonstreren:

En jullie eerste indruk? Hot or not? Laat het ons weten!

Medium The Obvious Collection

Executive Summary

Nieuw social media platform Medium
Twitter medeoprichters zijn een nieuw online platform aan het ontwikkelen, dat verschillende aspecten van social media combineert in één geheel.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *