Twitter anno 2012: nog meer advertenties?

Toen Twitter in juli 2011 haar “Sponsored Tweets” aankondigde als nieuwe inkomstenbron, kwam daar heel wat kritiek op. Vooral de Twitter puristen wouden het platform zo advertentievrij mogelijk houden. Uiteindelijk bleek de kritiek een storm in een glas water te zijn. Want zeg nu zelf, zijn die advertenties je ooit opgevallen?

Twitter 2012: een explosieve groei?

Volgens onderzoek door eMarketer heeft Twitter goed geboerd in 2011 en zal het nog verder groeien in 2012. Uit de resultaten blijkt dat het sociaal platform een omzet van maar liefst 260 miljoen dollar zal boeken, een stijging van 86% tegenover 2011. Het overgrote deel van die omzet zou afkomstig zijn uit advertenties, niet verwonderlijk gezien de prijs van een promoted tweet.

Om die mooie cijfers volgens eMarketer te behalen, is Twitter volop bezig met uitbreiden. Zo zou het bedrijf al een nieuwe vestiging in Londen en in San Francisco gekocht hebben. Verder heeft het besloten om ook politiek getinte Tweets te promoten om nog meer advertentieruimte te kunnen verkopen. Daarnaast gaan er geruchten rond dat Twitter zich op de beurs zou presenteren, hoewel CEO Dick Costolo daar zeer vaag over blijft: “ We can stay private and grow the business the way we want, as long as we want”.

Twitter advertenties en sponsored tweets

Zware concurrentie voor Twitter

Het belooft een lucratief jaartje te zijn voor Twitter, toch zal het te kampen krijgen met zware concurrentie van andere social media. De introductie van de SEO-vriendelijke Google+ brand pages heeft de aandacht van heel wat bedrijven weg getrokken. Ook de “Facebook subscriptions” knabbelen aan Twitters rol als “celebrity platform”. Het valt dus af te wachten of die advertenties voldoende zullen zijn om het hoofd boven water te houden. Vergeet ook niet dat het snel bergaf kan gaan in de wondere wereld van het wereldwijde web, remember Myspace?

Hoe zal volgens jullie Twitter evolueren in de toekomst?

Executive Summary

Wat? Zal Twitter in de toekomst nog meer Promoted Tweets tonen
En? Zo lijkt het toch, gezien de sterke omzetgroei van Twitter

2 Comments

 1. Bart

  10 months ago

  Ik zie twitter niet zo hard meer gaan als voorheen. Vooral de komst van Google + en de Hangouts die goed scoren in Search wordt het voor Twitter lastig. Wel hebben zij het voordeel dat je snel en gericht kan communiceren met je doelgroep en hierin veel interactie kan creeeren.

 2. AhmedRAguada

  3 months ago

  Hey there! Someone within my Facebook group shared this website around so
  I came to give it a look. I’m definitely enjoying the info.

  I’m bookmarking and you will be tweeting this to my followers!
  Fantastic blog and wonderful style and design.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *