Solliciteren via Instagram met InstantJob

Solliciteren via Instagram met InstantJobSolliciteren via social media is de laatste jaren erg in trek. Via social media kan je op een professionele manier aan je carrière werken. Het is een modern visitekaartje waarbij het bereik veel groter is dan dat van de papieren variant. Er werd al gesolliciteerd via LinkedIn, Twitter en Facebook, maar nu kan je ook solliciteren via Instagram.

Solliciteren via social media

Bij elk social mediaplatform is het belangrijk dat je goed nadenkt over hoe je het wil gebruiken. Als je het inzet om een baan te zoeken, is het belangrijk dat je jouw online gedrag hierop afstemt. Dat wil niet zeggen dat je een rol moet spelen, maar wel dat je moet nadenken over jouw online activiteiten. Een eerste indruk is meestal bepalend, dat geldt ook op sociale media. Zorg dus dat dit in jouw voordeel werkt!

Online solliciteren via Instagram met InstantJob

Solliciteren via Instagram met InstantJob“Vaarwel traditionele sollicitatiebrief en bye-bye sollicitatiegesprek”, moeten de jongeren van Carte Blanche gedacht hebben toen ze InstantJob lanceerden. Wat InstantJob is? Een online medium voor en door jongeren met als doel: solliciteren via Instagram. Hoe het werkt?

Je logt in met je Instagram-account en je beantwoordt acht vragen om je persoonlijk profiel te vervolledigen. Daarna is het de bedoeling dat je een creatief filmpje opneemt via Instagram, iMovie of Step. Het filmpje mag 15 seconden duren en “verkoopt” jou aan de arbeidsmarkt. Je stelt met andere woorden je zelf kort voor en geeft een beeld van de job die je wil doen. Je post dit filmpje via Instagram met de hashtag #instantjob en automatisch verschijnt het filmpje ook op InstantJob.

Het platform staat nog in haar kinderschoenen, maar heeft heel wat potentieel. De bèta-versie die nu online is, telt al enkele werkzoekenden. Wil jij ook graag deze nieuwe vorm van solliciteren proberen? Registreer je dan op InstantJob!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *