27.12.2013 - Social

Social media mix: welke sociale netwerken passen samen?

Verschillende sociale netwerken focussen op verschillende soorten content en uiteenlopende doelgroepen. Het is dus van groot belang om de sociale netwerken te kiezen die bij jouw doelen passen.

Sociale netwerken kunnen elkaar versterken

Sociale netwerken hebben verschillende doelgroepen (jongeren, professionals, vrouwen, …) en focussen op variërende content zoals foto’s, korte tekst, video, enzovoort. Het is belangrijk om de juiste sociale media te kiezen voor je bedrijf. Actief zijn op elk sociaal netwerk is immers een quasi onmogelijke opgave voor de meeste bedrijven. Dankzij deze mix ’n match tips weet je alvast welke sociale netwerken elkaar kunnen versterken.

Instagram + Pinterest

Deze beide sociale netwerken zijn gericht op het delen van foto’s. Je kan bijvoorbeeld je Instagram foto’s ook pinnen, om zo je Pinterest borden een meer persoonlijke toets te geven. Pinterest is ook een goede bron van inspiratie voor je Instagram foto’s.

Twitter + Pinterest

Het is mogelijk om foto’s in een mooi formaat toe te voegen aan je tweets, dus laat die kans niet liggen. De foto’s die je eerder op Pinterest pinde, kan je ook via Twitter delen om zo een ander publiek te bereiken.

Facebook + Twitter

Twitter kan fungeren als een inspiratiebron voor nieuwe content ideeën voor Facebook. Typ enkele woorden die relevant zijn voor je bedrijf in op Twitter, voorafgegaan door een hashtag, en laat je inspireren door de resultaten. Op Twitter worden immers massa’s interessante artikels, blogposts, video’s en nog veel meer over onderwerpen die ook voor jou business boeiend zijn!

Twitter + blog

Een tweet kan als inspiratie dienen voor een nieuwe blogpost. Ook reageren op opinies die via Twitter verspreid worden kan je doen via je blog. Het geeft je de kans om je mening veel uitgebreider en genuanceerder te formuleren. Vervolgens hoef je alleen maar de link naar de blogpost te verspreiden.

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans