Overwinningstweet van Obama breekt records op sociale media

Na maandenlang bikkelhard campagne voeren, is woensdagmorgen onze tijd eindelijk het verdict gevallen: Barack Obama mag zich nog vier jaar de president van de Verenigde Staten noemen. De winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen kondigde zijn overwinning zelf aan via een korte maar krachtige tweet. In de tweet stond een duidelijke “Four More Years”, vergezeld van een foto met daarop een innig omhelzende Barack Obama en zijn Michelle.

In een roes van euforie in het Democratische kamp werd de overwinningstweet van Obama meteen meer dan 500.000 keer geretweet. Op dit moment staat de teller zelfs op meer dan 775.000 retweets. Aangezien Twitter zelf steeds karig is met commentaar over records weten we niet of het om een officieel record gaat, maar vele specialisten gaan uit van wel. Het vorige ‘record’ zou op naam gestaan hebben van Justin Bieber, wiens tweet een kleine 225.000 keer werd geretweet.

Ook record op Facebook

Ook op Facebook scoorde Obama met diezelfde foto. Nadat de foto op de officiële pagina van Obama werd gepost, werd het al snel de meest gelikete foto ooit op Facebook. Momenteel heeft de foto een waanzinnig aantal van 3.927.000 likes gekregen. Net zoals op Twitter bevatte de post niet veel meer dan de woorden “Four More Years” en de foto met de omhelzing.

Op dat andere grote sociale netwerk, Google+, loopt de overwinnaar wel wat achter in zijn updates. De laatste post roept immers nog op om massaal te gaan stemmen. Ook hier heeft Barack Obama nochtans heel wat volgers.

31 miljoen tweets over Election Day

Net zoals alle grote events werd ook deze verkiezing druk becommentarieerd op Twitter. De dag zelf werden 31 miljoen tweets gepost, met een absolute piek van 327.452 tweets per minuut (TPM) op het moment dat de uitslag bekend werd gemaakt. Ook het sluiten van de stembureaus in enkele belangrijke staten zorgde voor een piek in het aantal tweets per minuut.

Executive Summary

Obama breekt records op sociale media
De overwinningstweet die Barack Obama de wereld instuurde is de meest populaire tweet ooit, met meer dan 775.000 retweets.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *