Nederland aan de top met social media

Oranje Linkedin logo Een nieuw onderzoek van Comscore vergelijkt het aantal Linkedin profielen en Twitter accounts ten opzichte van de totale bevolking en toont aan dat Nederland wereldwijd op nummer 1 staat. Facebook in Nederland staat dan wel achter op andere landen, dankzij de kracht van Hyves, maar op LinkedIn en Twitter scoort het goed.

Nederland op kop

Volgens de resultaten van het onderzoek staat Nederland wereldwijd op nummer 1 op vlak van Twitter en Linkedin. 26,1% heeft er een Linkedin profiel en 26,8% een Twitter account. Betreft Linkedin heeft het zelfs 5% meer gebruikers dan Ierland, het tweede land op de lijst.  Betreft Twitter is er slechts een verschil van 0,2% met Japan.

Twitter en Linkedin penetratie

Dit onderzoek toont dat Nederland volledig mee is met de social media revolutie. Toch lijkt het nog niet op een hoogtepunt te staan. In onderstaande tabel kan je de evolutie van het gebruik van de belangrijkste sociale netwerken over de loop van een jaar zien. Met een totale stijging van 18% en stijgingen rond 70% voor Twitter, Linkedin en Facebook is er nog ruimte voor uitbreiding! Hyves zit echter wel op zijn hoogtepunt en heeft nog erg weinig groeimogelijkheden.

Ook België doet mee

De cijfers voor België zijn ook niet slecht. Met 12,6% staat België in de top 10 voor het gebruik van Linkedin. Dit is echter nog lichtjaren verwijdert van Nederlands stevige positie. Het gebruik van Facebook in België is wel sterker.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *