Onlyhumans

EindejaarFacebookInstagramMeer topics KerstSocial MediaYoutubeYoutube kerstkaart

20.11.2013 - Social

Klassieke kerstkaarten zijn uit de mode: zo verstuur je ze via sociale media

Het eindejaar en kerstmis komen steeds dichterbij. Traditioneel hoort daar ook het versturen van kerstkaartjes naar familie en vrienden bij. Kijk jij ook al zo op tegen deze helse klus? Eerst moet je kerstkaartjes gaan kopen, dan moet je voor elk kaartje een andere, originele boodschap verzinnen, en tot slot moet je er overal je naam onder zetten en ze in een enveloppe steken. Pak het deze keer eens wat leuker en origineler aan: sociale media bieden een perfect alternatief voor de klassieke kerstkaartjes!

Kerstwensen versturen via Facebook

Een familie foto met een algemene kerstboodschap op Facebook plaatsen, dat is waarschijnlijk de eenvoudigste manier om vrienden en familie een vrolijk kerstfeest te wensen. Wie echter een stapje verder wil gaan, die creëert gewoon een e-card en deelt die vervolgens via Facebook en e-mail. Of je maakt een foto-album aan speciaal voor de feestdagen, met daarin een foto van elk gezinslid, en foto’s van de verschillende familiefeesten, oudejaarsnacht en je prachtig versierde kerstboom.

Kerstfoto’s delen via Instagram

Tijdens de feestdagen nemen we natuurlijk volop foto’s van al de gezellige momenten die die feestdagen typisch met zich meebrengen. En die foto’s wil je natuurlijk delen. Wil je echt mee zijn, dan deel je die foto’s niet op het in populariteit dalende Facebook, maar wel op Instagram. Apps zoals Instaquote (voor iOS en voor Android) laten je toe tekst toe te voegen aan je Instagram foto’s, zodat je er in no time een heuse, persoonlijke kerstkaart van maakt.

Voor de echte creatievelingen is er Youtube

Dit is er eentje voor de creatievelingen en echte fans van de eindejaarsfeesten onder ons: een video kerstboodschap. Bedenk een leuk concept, trommel familie en vrienden op en ga aan de slag met je digitale camera. Videosoftware als Movie Maker voor Windows en iMovie voor Mac zijn redelijk eenvoudig in gebruik, dus erg moeilijk is het monteren van je video niet. Upload je video naar Youtube en deel hem op Kerstdag via Facebook of mail. Tijdens familiefeesten zorgt de ‘making-of’ van de video kerstboodschap dan weer gegarandeerd voor gezelligheid!

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans