04.12.2013 - Social

Je content meerdere keren posten op sociale media: tips & tricks

Voor de ene absoluut not done, voor de andere een succesvolle sociale media strategie: je content en blog posts meerdere keren posten op die sociale media. Als je het goed aanpakt, dan biedt het opnieuw posten van je content een aantal belangrijke voordelen, zonder dat het al te veel irritatie opwekt bij je volgers. Je trekt er meer lezers van je content mee en het laat je toe om verschillende titels te testen. Toch blijft het voor velen een controversieel topic.

3 redenen om je content opnieuw te posten op sociale media

Laten we eerst even bekijken wat de voordelen van het regelmatig opnieuw posten van je content op sociale media zijn:

1. Meer verkeer naar je blog posts

Waarschijnlijk de belangrijkste reden voor het regelmatig terug posten van je content, is om meer verkeer naar je blog post te trekken. Facebook verbergt je berichten automatisch voor een hoop volgers, en op Twitter gaat je tweet al snel verloren in de massa. Door je blog posts af en toe opnieuw te posten, bereik je meer volgers. Content die bij een eerste keer posten op sociale media veel respons krijgt, zal veel respons blijven krijgen bij het opnieuw posten.

2. Bereik verschillende tijdzones

Belangrijk voor wie een internationale blog heeft: door je content op verschillende tijdstippen te posten op sociale media, bereik je meerdere tijdzones. Indien je het juist timed, krijgt je tweede/derde/vierde tweet of Facebook post een even grote click-through-rate als de eerste tweet of Facebook post. Op die manier bereik je opeens een stuk meer mensen.

3. Bereik nieuwe volgers

Vaak blijven blog posts nog maandenlang relevant. En in die maanden krijg je er waarschijnlijk een pak volgers bij. Door content opnieuw te posten die enkele maanden oud is, bereik je die nieuwe volgers. Maak gebruik van sociale media analyse tools, om het aantal volgers op sociale media bij te houden, en bepaal op basis daarvan goede momenten om oude content opnieuw te posten.

Blog posts opnieuw posten op sociale media: enkele tips

Ondanks de voordelen van het opnieuw posten van je content op sociale media, blijft het een delicate zaak: wie niet oplet, gaat zijn volgers alleen maar irriteren. We geven je dan ook graag enkele tips mee om irritatie bij je volgers te vermijden.

Pas de content die je post telkens een beetje aan

Het is heel belangrijk om je blog posts niet zo maar opnieuw te posten, met dezelfde boodschap. Pas je content in plaats daarvan telkens een beetje aan: post de ene keer de gehele link op Facebook, terwijl je de andere keer een foto post met een verkorte link. Door telkens op een ander aspect uit je blogpost te focussen vermijd je irritatie bij je volgers.

Timing is key

Timing is key. Een blogpost binnen het uur twee keer op sociale media smijten, dat wekt waarschijnlijk irritatie op. Er meerdere uren tussen laten of zelfs meerdere maanden, dat zal een stuk minder irritatie opwekken, aangezien de meeste van je volgers je tweet of Facebook post dan maar één keer zullen zien.

Speel met verschillende titels

Als je je blog posts dan toch meerdere keren post, speel dan met verschillende titels in je tweets en Facebook posts. Merk je dat een bepaalde titel veel meer engagement met zich meebrengt? Pas de titel van je blogposts zelf dan ook even aan, maar let er wel op dat de url hetzelfde blijft.

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans