Filmpje huren via Facebook?

Facebook maakt volledig deel uit van Hollywood. Na The Social Network die 3 Oscars won plus vijf Oscarnominaties, krijgt de Facebook website zelf ook een Hollywood-kant. The Dark Knight de recentste film over de legendarische stripfiguur Batman is de eerste film die je rechtstreeks kan bekijken op een Facebook fanpagina. Warner Bros. de studio achter The Dark Knight, zal de komende weken nog meer films op Facebook plaatsen. Je kan The Dark Knight kijken op de Facebook fanpagina van de film voor $3 of 30 Facebook credits … als je in de VS woont. Net zoals websites als Hulu lijkt het voor Warner Bros. niet makkelijk om deze dienst wereldwijd te verspreiden.

Deze update kan van de Facebook pages een echte sociale bioscoop maken. Je kan terwijl je de film kijkt, direct commentaar delen met je vrienden. Maar vooral voor de waarde van Facebook credits is dit een waardevolle update. Facebook credits zijn een vorm van online geld die je kan gebruiken voor onder andere Facebook games, maar met deze update wordt de waarde van deze credits iets tastbaarder.


Voor de e-marketing sector biedt deze update dan weer prachtige kansen. Het internet staat vol met films van Hollywood tot Youtube kwaliteit, terwijl de grootste sociale netwerksite hier weinig mee doet. Nu dat er films rechtstreeks op Facebook bekeken kunnen worden staan er misschien wel mooie updates voor de deur.

Natuurlijk kan je wel opmerkingen maken in verband met privacy. Om The Dark Knight te bekijken moet je eerst Warner Bros. toegang verlenen tot je gegevens. Iedere marketeer wil natuurlijk zijn doelgroep perfect in kaart brengen, maar het valt nog te zien hoe de doelgroep hierover denkt.

2 Comments
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *