Fashion + social media = ASOS

Fashion is all over het net, maar dé referentie binnen online fashion retail is ongetwijfeld ASOS! Ok, als online store kan je moeilijk ogen en oren sluiten voor alles wat met e-commerce of web selling te maken heeft, maar ASOS heeft er wel degelijk kaas van gegeten. Momenteel telt het merk reeds 1 021 744 Facebook fans, 185 472 Twitter followers én een online community ‘ASOS life’ waar ‘u’ tegen gezegd mag worden. Dit stokpaardje is het mekka voor fashionista’s en stijlguru’s, waar interactie centraal staat via blogs, fora en stores.

ASOS voor MOPPERS

Asos richt zich helemaal op mobiele shoppers. ‘As seen on screen’ , de volledige naam van het merk is dan ook niet voor niets uitgekozen. Ook op je smartphone kan je perfect een leuke trui bestellen. Een 10 voor gebruiksvriendelijkheid!

Ook op de Asos Facebook fan pagina kan je het hele assortiment raadplegen en delen met je vrienden. Je kan hier bovendien ook je bestelling opvolgen (of het product is vertrokken en waar het zich bevindt).

ASOS community

Asos is niet alleen een shop, maar een hele fashion community, waar leden en niet-leden outfits kunnen insturen, delen en becommentariëren. Bezoekers kunnen profielen bekijken en sorteren op de meest populaire looks. Bovendien kan je bekijken waar je de verschillende outfits kan kopen en rechtstreeks doorklikken naar de online shop. Met behulp van een zeer handig tool kan je eigen outfit samenstellen met ASOS kleding en accessoires en dit publiceren.

Free content & free publicity: slim bekeken! Aangezien op het internet zeer veel concurrentie bestaat op vlak van fashion, heeft Asos zijn slag zeker thuisgehaald met haar online fashion platform.

De Marketplace is een platform waar men zelf online kleding kan verkopen, zowel individueel als in een boutique. ASOS vraagt hiervoor wel een kleine commissie.

ASOS Twitter Dashboard

Naast een traditionele Twitter account heeft de online shop ook een ASOS Twitter Dashboard gelanceerd: “Fashionable thoughts from our favourite tweeters”  . Hier kan je berichten volgen van influencers, bloggers, fashion guru’s, celebs, etc. Je kan bovenaan kiezen tussen 6 verschillende categorieën die je kan volgen: the insiders, the a-list, the talent, the bloggers, the brands en the fash pack.

Andere online fashion retailers

ASOS is natuurlijk niet de enige fashion shop die het goed doet op het internet en weet te spelen met social media. H&M, Diesel, Topshop, etc. weten online en offline media perfect op elkaar in te spelen… Maar..ASOS blijft onze favoriet!

1 Comment

  1. TobiUGazzo

    3 months ago

    My members of the family all the time point out that I am just killing my time at net, but I
    know I am just getting knowledge on a regular
    basis by reading such good articles or reviews.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *