Facebook updates – photo viewer en kennissen van vrienden onderscheiden…

Facebook heeft afgelopen dagen 2 belangrijke nieuwe updates uitgerold voor reeds bestaande functies en applicaties. Enerzijds hebben ze hun photo viewer geüpgraded naar een echte HD viewer, anderzijds hebben ze een handige tool uitgebracht om beter gebruik te maken van je ‘kennissen’ of ‘acquaintances’ lijst.

Facebook HD photo viewer

Je kon al een tijdje HD foto’s uploaden naar je albums, maar ze bekijken in High Definition was helaas nog niet aan de orde. Je kon deze HD foto’s enkel downloaden en zo op je pc bekijken. Maar nu is het eindelijk werkelijkheid geworden, Facebook heeft een upgrade doorgevoerd waardoor je standaard je foto’s in HD bekijkt. De maximum resolutie die de nieuwe photo viewer aan zou kunnen ligt op 2048 x 2048.


Ook zal je je foto’s full screen kunnen tonen. Daarvoor kan je op de pijl rechtsboven in de photo viewer drukken en zo worden foto’s over heel je scherm getoond. Rechtsonder blijven de verschillende foto-opties (taggen, delen, vind-ik-leuk,…) subtiel beschikbaar. Facebook speelt de laatste tijd meer en meer in op foto’s en het delen ervan. De photo viewer heeft de laatste 2 jaar verschillende keren een update gekregen.

Facebook acquaintances tool

Facebook wil je sociale leven in kaart brengen. De relatie met je vrienden probeerden ze daarom te verduidelijken door lijsten te introduceren. In deze lijsten kan je al je vrienden dan onderverdelen in ‘goede vrienden’, ‘collega’s’, ‘kennissen’, ‘sportvrienden’,… of wat voor lijst je ook wilt. Nu, de onderverdeling tussen goede vrienden en kennissen was er wel, maar blijkbaar werd deze nog niet optimaal benut. Daarom bracht Facebook een nieuwe tool uit zodat je en masse bepaalde personen kan toewijzen aan de ‘kennissen’ of ‘acquaintances’ lijst. Facebook stelt zelf personen voor die je aan deze lijst kan toekennen op basis van je interactie met de personen in je vriendenlijst. Personen met wie je online minder “omgaat” zul je dan in deze acquaintances suggestions-lijst zien verschijnen.

Wanneer je personen aan deze acquaintances lijst toevoegt, dan zul minder updates van hen in je nieuws feed zien verschijnen. En wees gerust, deze personen zullen niet op de hoogte worden gebracht van hun “degradatie”.

Facebook acquaintances

Executive Summary

Wat? Facebook brengt 2 updates uit voor bestaande applicaties en functies
Zoals? Bekijk je foto’s nu in HD en maak een beter onderscheid tussen vrienden en kennissen

1 Comment

  1. De Linkbuilder

    10 months ago

    Ik ben benieuwd hoe de hele oorlog van privacy gaat eindigen. Facebook en Google komen steeds meer onder druk en de gebruikers worden met ellenlange voorwaarden geconfronteerd. Leuk hoor dat Facebook maar er komt een punt dat mensen er klaar mee zijn. (hyves)
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *