Onlyhumans

FacebookGoogleLinkedInMeer topics Social MediaSociale mediaSociale netwerken

14.12.2013 - Social

Drie tools om relevante influencers te vinden op sociale media

Als je sociale media gebruikt voor professionele doeleinden, zijn Twitter, LinkedIn en Google+ uitstekende platformen om op de hoogte te blijven van de trends en hot topics in je sector. Tenminste, als je de juiste mensen volgt. Scheid het kaf van het koren en volg net die influencers die relevant zijn voor jouw werkdomein. Volgende tools helpen je alvast op weg!

LinkedIn Influencers Program: handig en overzichtelijk

LinkedIn lanceerde ongeveer een jaar geleden het Influencers Program. Hiermee kunnen invloedrijke personen hun originele content onmiddellijk delen met hun volgers op LinkedIn. Zij krijgen alle posts rechtstreeks in hun Linkedin-overzicht en hebben de mogelijkheid om te delen en te reageren.

Er zijn in totaal zo’n 300 Influencers op LinkedIn: van Bill Gates tot Richard Branson. Je kan ze terugvinden in de lijst op LinkedIn Pulse, via de zoekbrowser of via de verschillende interessekanalen. Tip: Hou ook de reacties op Influencers-posts in de gaten. Vaak zitten er heel wat relevante opmerkingen en meningen tussen die op hun beurt weer leiden tot interessante opiniemakers.

Followerwonk: alle relevante twitter-bio’s in één lijst

De gemakkelijkste manier om influencers te vinden op Twitter, is via Followerwonk. Followerwonk is een uitstekende tool om Twitter-gebruikers te vinden met dezelfde interesses. Via de functie ‘Twitter bios’ kan je makkelijk influencers opsporen. Vul een keyword in (productnaam, onderwerp, sector,…) en Followermonk geeft je meteen een lijst van iedereen die de term gebruikt in zijn Twitter-bio. Tip: sorteer op ‘social authority’ om meteen de meest invloedrijke twitteraars eruit te pikken.

CircleCount: zoeken op Google+

Ook op Google+ zijn er heel wat professionele opiniemakers terug te vinden. Je kan ze snel en eenvoudig filteren via CircleCount. De homepage is ingedeeld in verschillende categorieën zoals meest gevolgde profielen, mensen met meest interactieve berichten, … Elke categorie bevat tal van influencers die ongetwijfeld ook voor jouw sector interessant zijn!

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans