17.12.2013 - Social

Drie redenen om een tweet of statusupdate meermaals te delen!

Dezelfde content opnieuw delen, het is een praktijk die op sociale media soms op boegeroep onthaald wordt. Toch kan het soms wél door de beugel en wordt het zelfs aangeraden. Ontdek hier alvast drie redenen waarom het verstandig is een tweet, statusupdate of andere content meermaals uit te sturen!

1. Content opnieuw delen: lok meer bezoekers naar je pagina

Het eerste en meest voor de hand liggende argument om een tweet opnieuw uit te sturen of een Facebook-post meermaals te delen, is dat je content meer aangeklikt wordt. Wanneer je een tweet voor de eerste keer uitstuurt, zal die allicht het vaakst geretweet worden. Maar ook de tweede of derde keer dat je dezelfde content deelt, zal dat waarschijnlijk enkele retweets opleveren en dus meer bezoekers naar je website of blogpost lokken.

2. Bereik een breder doelpubliek

Je volgers checken hun nieuwsoverzicht of tijdlijn niet allemaal op hetzelfde moment. Terwijl de ene tweet vooral ’s ochtends actief is, geeft de andere de voorkeur aan de middag of de latere uurtjes. Het surfgedrag van je doelgroep kan dus enorm verschillen. Door je content op verschillende momenten te delen, bereik je een veel groter publiek. Is je bedrijf internationaal actief? Hou dan rekening met de verschillende tijdzones!

3. Relevante content blijft interessant

Veel content blijft relevant, vaak zelfs maanden nadat je ze voor de eerste keer gepubliceerd hebt. De kans is groot dat je na enkele maanden ook verschillende nieuwe volgers of Facebook-vrienden hebt die dat ene interessante nieuwtje over je product nooit eerder gezien hebben. Door je tweet of update opnieuw uit te sturen, spreek je ook deze nieuwe volgers aan!

Tip: overdrijft niet

Overdaad schaadt, zeker op sociale media. Wie te veel content opnieuw deelt, loopt het risico dat zijn volgers geïrriteerd afhaken. Kies je momenten uit, en stem je af op het kanaal. Twitter is een eerder vluchtig medium waar het gevaar van overdaad veel kleiner is dan bijvoorbeeld op Facebook, waar posts veel langer zichtbaar blijven.

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans