De introductie van native video op Twitter

twitter-native-ads

In november werd bekendgemaakt dat Twitter een nieuwe feature zal introduceren: de native video. Ondertussen heeft Twitter meer informatie vrijgegeven. Hoe zal de native video functie van Twitter eruitzien en wat zijn de beweegredenen voor de ontwikkeling van deze functie? Je ontdekt het hier!

Waarom Twitter met de native video op de proppen kwam

Op Facebook en Instagram zagen we dat video steeds populairder én belangrijker werd. Niet alleen werken video’s enorm engagerend voor bezoekers, ze zijn ook verantwoordelijk voor een groot deel van de advertentie-inkomsten van Twitter dat als een van de belangrijkste social media-platformen deze boot niet wil missen.

De native video volgens Twitter

Hoe ziet de native video feature van Twitter er precies uit? Vandaag worden video’s binnen Twitter gedeeld via Vine – de onafhankelijke video-app van Twitter. De native video functie van Twitter zal – in tegenstelling tot Vine – volledig geïntegreerd worden in het platform. Gebruikers zullen hun video’s kunnen maken, bewerken en publiceren binnen het platform. De tijdslimiet van de video’s bedraagt 20 seconden, terwijl Vine 6 seconden voorziet.

Video’s werken enorm engagerend en Twitter springt mee op de trein.

Click to tweet!

Twitter versus Facebook en YouTube

De nieuwe feature van Twitter zal er anders uitzien dan die van Facebook, YouTube of Instagram. Facebook en Instagram hebben momenteel een autoplay functie – waar filmpjes automatisch afgespeeld worden. YouTube hanteert een pay-per-click-model voor hun video’s. Twitter biedt de mogelijkheid om beide functies te combineren. Het doel van de nieuwe feature? Mensen engageren en langer op het social media platform houden.

Niet al rozengeur en maneschijn?

Sommige mensen vrezen echter dat de native video’s een negatieve impact zullen hebben. Er wordt beweerd dat de video’s niet chronologisch binnen de posts zullen verschijnen, toch één van de fundamenten van Twitter. Daarnaast zullen de video’s ook gebruikt worden voor commerciële doeleinden, wat niet bij iedereen in de smaak valt.   Wanneer zullen de native video’s beschikbaar zijn?

Vorige week werd bekend dat de native video feature binnen enkele weken beschikbaar zal zijn, de exacte datum van lancering is echter nog niet bekend.

Executive Summary

Binnen enkele weken is de nieuwe native video feature van Twitter beschikbaar. De functionaliteiten van deze feature verschillen van die van Facebook, Instagram en YouTube. Ontdek hier alles over de nieuwe tool!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *