Binnenkort vacatures op Facebook?

De geruchten gaan de ronde dat ‘s wereld populairste sociale netwerk, Facebook, zou bezig zijn met de integratie van vacatures. Het zou gaan om een soort vacaturedatabank die dit jaar nog online zou gaan. Onder welke vorm gebruikers de vacatures zouden voorgeschoteld krijgen, is nog niet bekend. Een aparte minisite, in het nieuwsoverzicht, …? Afwachten geblazen!

facebook logoNiet zoals LinkedIn

LinkedIn biedt op dit moment ook al de mogelijkheid om vacatures op het sociale netwerk te plaatsen, tegen betaling. Het is dus aan LinkedIn-gebruikers (dus bedrijven die personeel zoeken in deze context) om de vacatures online te plaatsen. Facebook zou anders te werk gaan: het sociaal netwerk zou vacatures bijeen sprokkelen van externe vacaturedatabanken en jobsites en deze beschikbaar stellen voor Facebook-gebruikers. Zoals hierboven vermeld blijft het op dit moment nog een raadsel onder welke vorm gebruikers de vacatures zouden te zien krijgen.

Op dit moment zijn er al enkele Facebook apps die het gelijkaardig doen. Zo is BranchOut een LinkedIn-achtige app voor Facebook-gebruikers. Naar mijn gevoel wat ondergewaardeerd en dus weinig gebruikt wordt. Work4 Labs is zo een ander voorbeeld. Deze partijen zouden dan ook betrokken zijn bij het hele vacaturegebeuren op Facebook…

Facebook houdt de lippen stijf

Ondanks de circulerende geruchten heeft Facebook nog niet gereageerd. Wat wel blijkt uit een interview met Mark Zuckerberg, is dat hij in de beginperiode van Facebook (toen nog “TheFacebook”) toen al het idee had om vacatures in het sociale netwerk te integreren. De scope van het ‘projectje’ liet dit toe nog niet toe, omdat Zuckerberg TheFacebook plezierig en exclusief wou houden in de beginfase…

Executive Summary

Facebook vacatures
Het gerucht gaat de ronde dat Facebook zou nadenken over het ter beschikking stellen van vacatures op het sociale netwerk.

1 Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *