In 4 stappen ontzettend veel volgers op Instagram

Hoe groter je volgersaantal op Instagram, hoe groter de effect van je Instagram marketingactiviteiten. Experimenteer je al enthousiast met postformats, video’s en layer-apps, maar blijft je volgersaantal toch eerder aan de lage kant? Dat is erg vervelend! En volgers kopen is uiteraard geen optie als je ook echt return wil halen uit je Instagram account. Het is geen exacte wetenschap, maar met de onderstaande tips verhoog je de kans op grotere volgersaantallen.

01/

Je instagram account promoten

…op je website

Naar je Instagram account linken op je website is de eenvoudigste manier om traffic naar je profiel te leiden. Banners, Instagram badges –waarvoor je een tutorial kan vinden op de Instagram Blog– en widgets zijn hiervoor de meest gebruikte tools. Instagram badges zijn rechttoe-rechtaan Instagram iconen die linken naar je account. Widgets zijn dan weer badges op steroïden: in plaats van een afbeeldingslink kan je ze instellen als dynamische galerijen van bijvoorbeeld je meeste recente of recent gelikete Instagram-foto’s.

…op je andere sociale netwerken

Promoot je Instagram content op andere sociale media en vergroot je visibiliteit!

Ook je Instagram account gratis en/of betaald promoten op andere sociale netwerken is aangewezen. Het is de meest efficiënte manier om de visibiliteit van je account te vergroten. Je Instagram content cross-promoten op Facebook heeft trouwens ook een positieve invloed op je Facebook EdgeRank.

…op blogs van derden

Veel Instagram-gebruikers schuimen het Internet af naar interessante lijstjes met betrekking tot hun interessegebied. Door actief blogs binnen je domein aan te spreken, maak je meer kans om in één van hun Top 10-lijstjes terecht te komen.

02/

Instagram actief gebruiken

Het zou maar wat jammer zijn als een potentiële volger op je Instagram account terechtkomt… en er wordt onthaald op inactiviteit. Regelmatig content sharen met de juiste hashtags en beschrijvingen is dus de boodschap! Een actieve account heeft immers een grotere kans om gevolgd te worden en bovendien brengt elke nieuwe post mogelijk nieuwe bezoekers naar je account. Win-win.
03/

Je Instagram wedstrijden optimaliseren

Instagram wedstrijden leveren je sowieso meer volgers op.

Instagram wedstrijden leveren je mogelijk heel wat nieuwe volgers op. Maar zijn je wedstrijden wel geoptimaliseerd om je kans op nieuwe volgers te maximaliseren? Je hoeft er zelfs je strategie helemaal niet voor te wijzigen. De volgende twee wedstrijdvoorwaarden resulteren bijna als vanzelf in meer volgers:

 • Instagram-gebruikers moeten je account volgen om in aanmerking te komen voor je wedstrijd.
 • Zorg dat de deelnamefoto’s je merk promoten.

Deze twee voorwaarden hanteren voor je wedstrijden op Instagram levert gegarandeerd de beste resultaten.

04/

Het sociale aspect van Instagram niet vergeten

Feedback ter harte nemen

Naar de feedback van je volgers luisteren, is essentieel. Hun sociale signalen stellen je immers perfect in staan om je content creatie te finetunen. Ook de feedback van niet-volgers ter harte nemen, is een uitstekende manier om je volgersaantal te doen groeien.

Comments achterlaten

Deze aanpak vraagt tijd, maar het achterlaten van comments is een effectieve langetermijnstrategie om meer volgers te krijgen. Bijkomend voordeel? Het geven van feedback en tonen van engagement is essentieel voor het succes van je social media strategie.

Anderen volgen en taggen

Fans en klanten taggen in je posts of captions is een uitstekende manier om hen in de bloemetjes te zetten. Je kan bijvoorbeeld content van anderen regrammen met een mention. Het maakt je merk aantrekkelijk voor potentiële volgers.

12 Comments

 1. Arno

  5 months ago

  Goed artikel, vooral #4 werkt bij mij erg goed. Mensen waarderen het wanneer je de tijd neemt om te reageren/liken op hun foto, meestal doen ze het terug!

  Je kan natuurlijk ook een sneller manier nemen en dat is volgers kopen! Als iemand geinteresseerd is raad ik ze aan om deze pagina te bekijken: http://eenstapvoor.nl/product/instagram-volgers-kopen/

  Gr.!

 2. Matteo Van Mol

  5 months ago

  Hey Arno,

  Bedankt voor je reactie!

  Inderdaad, #4 blijft een belangrijke factor. Net als bij andere sociale media blijft het hele opzet natuurlijk ‘sociale interactie’; een belangrijke pijler waar je het best de nodige aandacht aan besteedt.

  Net daarom raden we af om volgers of likes te kopen. Succes ligt volgens ons in de organische groei van je volgersaantallen. Geef ons maar 100 trouwe fans die écht geëngageerd zijn in plaats van 10.000 ‘stille’ accounts.

  Met vriendelijke groeten,

  Matteo

 3. The exhibit finally made its way to Atlanta, calling MODA home until
  January 4th, 2015. Different kinds of digital broadcasters
  agencies which are in the city get into monetary activity which
  are domestic and alien in nature. What you want from a makeup remover is the ability
  to fully remove your makeup.

 4. (4) whether withdrawal could result in unfair prejudice to the State
  or unfair advantage to the accused. They must also prove that
  the trial outcome would have been completely different
  had the State disclosed this material evidence.
  If you’re uncomfortable with the process or haven’t had any experience
  with it yet, it’s best to seek guidance to ensure you’re not harming your site.

 5. dzieci indygo

  3 months ago

  ALL THESE FACTORS ARE HAPPENING SIMILTANEOUS AND
  MANY MORE WHICH WE HAVE NOT DISCUSSED HERE.
  Man used the same principle in building his tall structures.
  2) Jehovah allows some time forr us to exercise
  our free will too show uss thatt our independence from His rule is costing us,
  which.

 6. Taskira.Nasirova

  2 months ago

  He, who does not love loneliness, does not love freedom!

 7. Zhan

  2 months ago

  He, who does not love loneliness, does not love freedom!

 8. Dennis

  2 months ago

  Goeie punten benoem je in dit artikel

  Wat je zegt over volgers kopen klopt echter tot zekere hoogte. Als je belachelijke hoeveelheden volger en likes koopt krijg je hier inderdaad geen return op. Als je dit echter slim aanpakt en het puur gebruikt als kleine boost, kan het je veel opleveren. Denk aan extra likes kopen voor je foto zodat je in de popular hashtags terecht komt > veel zichtbaarheid.

  Dat wat ik hierboven zeg doe ik best wel regelmatig en levert me veel volgers op. Je moet natuurlijk wel hashtags gebruiken die niet TE groot zijn. Ik koop mijn likes altijd op http://thefuse.nl

  Wat zijn jouw ervaringen hier mee Matteo?

 9. Micah Bracht

  2 months ago

  I will right away grasp your rss as I can not to find your email subscription hyperlink or newsletter service. Do you’ve any? Please let me understand so that I may just subscribe. Thanks.

 10. Drik

  2 months ago

  Tja de gebruikelijke tips. Ze werken stuk voor stuk goed om je account redelijk hard te laten groeien.

  Zelf maak ik graag gebruik van promoties op grotere accounts en dat kost meestal een tientje op een account met 100K volgers (Nederlands). Het zijn wel allemaal tieners dus heel veel kan ik of een bedrijf er niet aan verdienen.

  Ben het wel met Dennis en Arno eens want ik koop ook wel eens volgers (geen likes want dat valt teveel op vind ik) en het helpt volgens mij wel om mijn accounts populairder te laten lijken.

  Ik koop ze volgens mij het aller goedkoopste op http://socialparadise.eu/instagram-volgers-kopen/ en de kwaliteit is daar van echte accounts dat is ook wel heel erg fijn ookal zijn ze amerikaans. Via sitedeals ontdekt en volgens mij zijn het echt de goedkoopste die ik heb kunnen vinden!

 11. Peter

  2 months ago

  Bedankt voor de tips, veel van de tips kende ik al, echter is herhaling nooit verkeerd :-)
  Zo nu en dan een actie om zoveel mogelijk comments te ontvangen doet ook wonderen.
  Echter, wanneer je dit te vaak doet, zullen mensen een aversie voor jouw Instagram account doen ontwikkelen.

  Zo nu en dan koop ik wel volgers, likes en zelfs reacties bij http://nl.followersnet.com/product/instagram-volgers , ik ben zeer tevreden met hun diensten. Daarnaast is de service van goede kwaliteit (net als hun producten). Mijn mening is dat het kopen van social media producten (likes/volgers etc.) je account daadwerkelijk doet groeien.

  Als ik naar mijzelf kijk, ik volg ook liever een account (bijvoorbeeld over eten) met 10.000 volgers, in plaats van een account met maar 50 volgers. Het geeft wat meer vertrouwen ofzo.

 12. Leon

  3 weeks ago

  Tja, nepvolgers kun je overal kopen, maar echte volgers? Wie op zoek is naar echte volgers voor Instagram raad ik toch eens aan om hier naar te kijken: https://www.instagram-volgers.nl/product-categorie/instagram-volgers-kopen/ en vraag dan gerust eens om een testlevering zodat je kunt zien wat je koopt. Automatiseren van je account is ook een goede optie waarbij je tevens een specifieke doelgroep kunt benaderen. Dat is mede goed voor je engagement.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *