26.02.2013 - Technology

Back to basics met Nokia 105

Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona stelde Nokia 4 nieuwe mobiele telefoons voor. Opvallend is de Nokia 105, een basismodel met een batterij die 35 dagen mee gaat. “Ideaal voor op festivals”, klinkt het.

"De telefoon is gemaakt om de essentie te bieden -telefoneren en sms'en- met enkele wenselijke extra's", Zegt de woordvoerder van Nokia. 

 

Nokia in lageloonlanden

Nokia 105 is een basismodel en is bedoeld voor opkomende markten. In ontwikkelingslanden is er een kleine afzetmarkt en dit soort landen zijn vragende partij voor een goedkope gsm die lang meegaat. Hier speelt de Nokia 105 perfect op in. Het toestel zal slechts 15 euro kosten en heeft een batterij die 35 dagen mee gaat. De gsm zal vooral beschikbaar zijn in lagelonenlanden, beginnend in Azië. Het toestel zal ook naar Europa komen, maar dat is niet de primaire focus.

 

Europa

In westerse landen wordt de Nokia 105 eerder gepositioneerd als extra telefoon. Een telefoon voor noodgevallen of een back-up telefoon als de andere het begeeft. Een gsm die tegen een stootje kan, lang meegaat en goedkoop is. Ideaal voor festivals, kortom. Met de Nokia 105 moet je geen schrik te hebben dat je dure smartphone het begeeft, stuk gaat of gestolen wordt tijdens de drukke festivalzomer. Ook je batterij opladen is geen zorg meer met de Nokia 105, in stand-by gaat de telefoon namelijk 35 dagen mee.

 

Nokia 105 basics

Het nieuwe toestel van Nokia, de 105, is spatwater- en stofdicht en beschikt enkel over de basics. Je kan met de gsm bellen, sms’en en naar de radio luisteren. Geen features dus zoals een camera, geen app store, geen sociale netwerken… Toch heeft het toestel enkele handige extra’s zoals een zaklamp, een adresboek en agenda. Ook is het mogelijk om 5 envoudige spelletjes te spelen waaronder ‘sudoku’ en ‘snake’.

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans