17.04.2013 - Technology

7% meer smartphones in België

Vorig jaar had 28% van de Belgen een smartphone. Dat is een stijging met 7 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Opvallend is dat het Europese gemiddelde op 48% ligt. In België wordt er dus heel wat minder gebruikt gemaakt van smartphones. Dat blijkt uit een onderzoek van Interactive Advertising Bureau Belgium (IAB) en het onderzoeksbureau InSites Consulting.

 

45% van de Belgen surft mobiel

Aan het onderzoek namen 447 Belgen deel op een totaal van 7.827 internetgebruikers (uit 19 verschillende landen). Nog een interessant cijfer: 59 procent van de ondervraagden surft dagelijks met zijn of haar smartphone op het internet. Ook hier scoort België met 45 procent lager dan het Europese gemiddelde.

 

Abonnement mobiel internet te duur?

Waarom heeft een groot deel van de Belgen nog geen smartphone in zijn bezit? Maar liefst de helft geeft aan dat ze er gewoonweg geen willen of dat hun huidige gsm nog perfect werkt. Verder is 20% van de Belgische respondenten van mening dat een data-abonnement te duur is. En dat zou wel eens de belangrijkste reden kunnen zijn die verklaart waarom België in dit onderzoek slechte cijfers voorlegt. "Ondanks de inspanningen van vele operatoren om de kostprijs van mobiel internet in België te verlagen, blijft die nog altijd relatief hoog in vergelijking met onze buurlanden', zegt Patrick Marck, general manager van IAB Belgium.

 

Welke apps worden het meest gedownload?

Smartphonegebruikers in België hebben gemiddeld 24 apps op hun toestel staan. En dat zijn er 6 meer dan in 2011. Apps voor navigatie en weervoorspelling blijken de populairste te zijn. Onstpanning komt voor de gemiddelde Belg dus niet op de eerste plaats.

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans