Wat is de waarde van PageRank?

Google PageRankHoeveel is PageRank waard? Een vraag waar al ettelijke pagina’s en online discussies aan verloren gegaan zijn. Als we onderstaand gezegde in acht nemen kan dit vraagstuk echter snel opgelost worden:

“De waarde is wat de zot ervoor wil betalen.”

Click to tweet!

Zo kunnen we besluiten dat een PageRank 5 wel $ 100.000 waard is. Lijkt een beetje overdreven, maar toch is er een site eigenaar die door een Google penalty zijn PageRank verloren heeft en er $ 100.000 voor over heeft om deze terug in ere te herstellen. Degene die hem (op white hat wijze) kan helpen zijn oude PageRank opnieuw te halen mag een mooi bedrag op zijn rekening verwachten.

Alles heeft de eigenaar al geprobeerd, van het inhuren van consultants tot het herschrijven van de volledige site, maar tot vandaag zonder resultaat. Ook zijn smeekbede aan Matt Cutts bleef tot op heden zonder antwoord. Over welke site het gaat houdt de eigenaar geheim, dom eigenlijk want zijn aanbod gaat momenteel het hele internet rond en als hij de domeinnaam erbij vermeldde zou dit ongetwijfeld voor duizenden inkomende links zorgen (wat zijn PageRank dan weer ten goede zou komen).

Leuk initiatief, maar deels gemiste kans als je het mij vraagt…

via EDL

3 Comments

 1. Navin

  17 months ago

  Grappig! Hoor ik wel nu pas :P

 2. peter

  15 months ago

  hoi,
  Wat het linken naar zijn website zou betreffen heb je groot gelijk maar soms is het niet voldoende enkele honderden links binnen te krijgen. Men kan ook beginnen met het linken op pagina’s met een page ranking van 4-6 en met wat geluk krijgt men hier een link en de pagina ranking waarde van terug. 1 van de laatste tips hierover heb ik vernomen van enkele SEO experts in Amerika (Matt en Brad Callen)Hierbij moet je opletten dat de volgende 3 dingen van toepassing zijn :
  -het moet relevant zijn met het onderwerp
  -je moet een link in je handtekening kunnen zetten
  -geen “no-follow tag” in pagina bron te zien zijn

  hopelijk is dit een voor de lezers om een goede ranking te verkrijgen zonder dat ze veel links moeten plaatsen

  zie mij webpagina hier
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *