Waarom local SEO een aanrader is voor (kleine) bedrijven

Local is in, dat merken we aan de miljoenen bedrijven die ondertussen gretig gebruik maken van eigen facebook pagina’s en aan het groeiend aantal gebruikers van Google Places. Volgens kenners is local SEO dan ook dé manier bij uitstek geworden om het onderste uit de kan van online marketing te halen.

Local SEO biedt zichtbaarheid en betrouwbaarheid

Local SEO is ideaal om als bedrijf je zichtbaarheid te verhogen. Bedrijven met een goede local ranking worden nu eenmaal vaker gezien door internetgebruikers.

Bovendien worden bedrijven die in de lokale zoekresultaten verschijnen nog steeds gezien als authentieker dan nationale of internationale bedrijven die via de traditionele organische zoekresultaten gevonden worden. Dat komt omdat er bij lokale zoekresultaten een soort van kleine ‘business pagina’ weergegeven wordt, met een adres, afbeeldingen, video’s en reviews van het bedrijf. Op die manier wordt vertrouwen gewekt bij de consument en dat is erg belangrijk online.

local seo

Local SEO is ideaal om mobiele bezoekers aan te trekken

De smartphone geraakt steeds meer geïntegreerd en mobiele zoekopdrachten winnen dan ook steeds meer terrein, terwijl de traditionele zoekopdrachten via de computer dalen. Wie dus blijft vasthangen aan de traditionele SEO strategieën mist kansen om meer bezoekers aan te trekken.

Wie graag mobiele bezoekers wil strikken kan best starten met een mobiele versie van z’n website te ontwikkelen die ook goed leesbaar is op kleinere mobiele toestellen. Daarnaast is een goede local SEO strategie erg belangrijk als je mobiele bezoekers wil aantrekken. Mobiele internetgebruikers zijn immers vaak op weg en hebben een hoge koopintentie. Vinden ze online wat ze zoeken in jouw bedrijf in hun buurt? Dan is de kans dat ze iets zullen kopen erg hoog.

Local SEO is ‘a piece of cake’!

Local SEO is helemaal niet moeilijk. Je kan erg gemakkelijk beginnen en er bijvoorbeeld voor zorgen dat je ook aanwezig bent op Bing en Yahoo en een Google+ account aanmaakt. Moedig daarnaast het Facebook publiek aan dat al zoekt of praat over jouw bedrijfssector in jouw streek, en je bent al heel goed op weg. Mensen houden er immers van om lokale bedrijven te steunen en daar kan je als bedrijf gebruik van maken.

Executive Summary

Local SEO is ‘the next big thing’ in online marketing
Met local SEO kan je de zichtbaarheid en betrouwbaarheid van je bedrijf verhogen, en mobiele gebruikers aantrekken.

1 Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *