19.08.2013 - Technology

3 handige SEO & Analytics apps

Online prestaties worden alsmaar een belangrijkere maatstaf binnen de totale omzetcijfers van ondernemingen. Via enkele eenvoudige tools kan je alvast waar dan ook, wanneer dan ook, je meest essentiële gegevens opvragen. Daarom lijsten we naar aanleiding van een artikel van de Search Engine Journal graag enkele handige apps op, om je SEO & Analytics van dichtbij op te volgen. Deze toepassingen zijn alvast allemaal beschikbaar in de Google Play Store.

1. SEO SERP

De nummer één volgens SEJ,  is SEO SERP.  Deze all-in-one applicatie geeft een mooi overzicht van:

– De positie van je website in de Google zoekresultaten.

– Het succes van je website  in functie van sociale media.

– Een algemene SEO beoordeling van je website.

Deze handige tool is in twee versies beschikbaar. Zowel een gratis als een betalende versie. Alvast de moeite om de SEO inspanningen te analyseren.

2. gAnalytics

Een tweede handige app is de gAnalytics app. Deze toepassing laat toe om je Google Analytics account te raadplegen op je mobiel apparaat. Zo biedt het een beknopt overzicht van enkele websitegegevens (bezoeken, doelen, eCommerce,..). Op deze manier heb je steeds toegang tot de meest elementaire gegevens omtrent je online performance. Momenteel is de app nog vrij beperkt wat de mogelijkheden betreft, ongetwijfeld zullen het aantal functionaliteiten nog sterk worden uitgebreid.

3. WebRank SEO

Tot slot halen we nog een tool aan om je SEO-performance mobiel op te volgen. WebRank SEO is gratis en laat je toe om iets technischer naar je website te kijken. Het wordt ook aanzien als een van de beste SEO-apps van het moment. Zo kan je via deze handige tool:

– De kwaliteitsscore van je website nagaan

– De verhouding tot sociale media opvolgen

– Het aantal geïndexeerde pagina’s en backlinks oplijsten

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans