Onlyhumans

Google maps vermeldingGoogle PlacesGoogle plus bedrijfMeer topics Online marketingSEO

29.08.2014 - Social

Koppel je Google+ pagina aan je Google Maps Listing in 5 stappen

Google heeft sinds kort een nieuwe feature uitgerold die je toelaat om je Google+ bedrijfspagina te koppelen aan je lokale Google Maps Listing. Je bedrijfsinformatie (adres, review, openingsuren…) van Google Maps komt daarbij op je pagina te staan. De volgers, posts en managers van je pagina blijven onaangeroerd. Je kan het stappenplan van Google raadplegen of gewoon de stappen in de paragraaf hieronder volgen.

Licentie : filippobacci

Hoe gaat het in z’n werk?

Beschik je reeds over een Google+ pagina ànders dan Local business of place, en wil je deze pagina koppelen aan Google Maps voor reviews, volg dan de stappen hieronder. Let wel: je moet inloggen als eigenaar van de pagina én  eigenaar zijn van de Google Maps Listing om ze aan elkaar te kunnen koppelen.

  1. Log in bij Google+, kies ‘Pagina’s’ (linksboven) en klik op ‘Beheer deze pagina’ op de lokale pagina.
  2. Ga naar het dashboard (linksboven) en klik op ‘Settings’.
  3. Scroll nu naar ‘Profiel’. Klik naast ‘Deze pagina is verbonden met Google Maps’ op ‘Verbind een andere pagina’.
  4. Kies in het ‘Link een andere pagina naar deze locatie’-venster de pagina die je graag zou verbinden en klik ‘Volgende’.
  5. Je ziet nu een lijst met wijzigingen voor de pagina die je verbindt met Maps en de lokale Google+ pagina die je loskoppelt. Klik ‘Bevestig’.

 

Zo ziet je gekoppelde pagina eruit

Hoe je nieuwe pagina eruitziet? Grotendeels hetzelfde, hoewel er natuurlijk enkele uitbreidingen bijkomen. Zo worden je naam en verificatiebadge van de lokale pagina overgenomen, worden je bedrijfsinformatie en reviews weergegeven (hoewel ze in sommige gevallen pas na enkele uren ingelaad zijn), en worden ook je volgers, posts en managers overgedragen. Je reacties (als eigenaar) op lokale reviews worden dan weer niet overgedragen. Ook AdWords-campagnes die gelinkt waren aan de lokale pagina, worden mogelijk verwijderd.

 

Heb je geen lokale pagina?

Als je nog geen pagina hebt aangemaakt voor je bedrijf, dan kan je uiteraard de koppeling niet maken. Wil je dat wel doen? Dan dien je eerst een geverifieerde pagina op te zetten via dit handig stappenplan van Google. Alleen geverifieerde pagina’s komen in aanmerking om te verschijnen op Google Maps. Ook je wijzigingen worden niet doorgevoerd totdat je je pagina verifieerde.

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans