Geen succesvolle SEO campagne zonder een kwalitatieve website

De kwaliteit van je website kan je SEO campagne maken of kraken. Zoekmachines willen immers hun gebruikers zo tevreden mogelijk houden en dat kan enkel door een positieve gebruikerservaring. De websites met de hoogste ranking bevatten daarom niet enkel relevante informatie, maar bieden de gebruiker tevens een goede website ervaring. Daarnaast is het belangrijk dat websitebezoeken omgezet worden in leads en sales. Een professioneel ontworpen website zal dat veel beter kunnen dan een website van lage kwaliteit. Zorg er dus voor dat je een kwalitatieve website ontwikkelt, zodat je SEO inspanningen op een goede manier ondersteund worden.

Geen succesvolle SEO campagne zonder kwalitatieve websiteGebruiksvriendelijke navigatie

Een website met gebruiksvriendelijke navigatie kan ervoor zorgen dat een gebruiker langer op de website blijft. Voorzie daarom een websitenavigatie met een duidelijke structuur, zodat het voor bezoekers gemakkelijk is om de informatie te vinden die ze nodig hebben. Als het te lang duurt om te vinden wat ze zoeken, zullen ze opgeven en je website verlaten zonder voor conversies te zorgen.

Zorg voor een website met een sterk design

Een website met een aantrekkelijk en professioneel design is één van de voornaamste componenten van de gebruikerservaring en bepaalt dus voor een groot deel het succes van je SEO campagne. Een website met een mooi design kan immers bezoekers aantrekken, terwijl een slecht design bezoekers meteen kan afschrikken, waardoor je bounce rate snel de hoogte zal ingaan. Als dat laatste gebeurt, zal je website afgestraft worden door de zoekmachines en een lagere ranking krijgen.

Mensen zijn bovendien erg visueel ingesteld en maken vaak beslissingen op basis van hun eerste indruk.

Laadsnelheid is belangrijk

Niemand wacht graag op een website die aan het laden is. Het design van je website mag prachtig zijn en de content zeer interessant; een website met een trage laadsnelheid leidt tot een slechte gebruikerservaring. Niet investeren in een kwalitatieve host, zal je daarom een slechte SEO ranking en lage conversieratio’s kosten. Zowel je SEO ranking als de conversieratio’s zullen daaronder te leiden hebben.

Relevante content

Om bezoekers een positieve gebruikerservaring te geven, is het absoluut noodzakelijk dat je website content bevat die voldoet aan de behoeften van je publiek. Als er geen relevante content te lezen is of als de content van weinig kwaliteit getuigt, zullen je gebruikers gefrustreerd worden en je website verlaten. Zorg dus voor kwalitatieve content die aangepast is aan je doelpubliek. Op die manier zal je ranking stijgen, worden bezoekers klanten, en zal je SEO campagne zijn vruchten afwerpen.

Executive Summary

De kwaliteit van je website kan je SEO campagne maken of kraken
Zorg daarom voor een website met relevante content, goede laadsnelheid, een sterk design en een gebruiksvriendelijke navigatie.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *