27.06.2012 - Creativity

De SEO basics leren in 10 minuten? Google probeert het met een video!

Voor startups die meer willen weten over SEO heeft Google een video gemaakt waarin de basics van SEO snel worden overlopen. Snel is zeker de correcte term, want de video is slechts 10 minuten lang en overloopt in deze tijd de belangrijkste criteria van zoekmachine optimalisatie. Dit betekent helaas dat er vaak nogal oppervlakkig wordt gesproken over zaken die verwarrend zullen zijn voor iedereen die niet vertrouwd is met redirects, meta tags en content management systemen.

Er wordt ook enkel gezegd wat je zou moeten doen en meestal niet hoe je dit kan aanpakken. Bijvoorbeeld vermelden ze dat je site snel moet zijn, pagina’s zouden gemiddeld in minder dan 0,5 seconde moeten laden. Helaas zetten ze hier geen links bij naar extra informatie, zoals hun eigen PageSpeed Insights. Maar vanuit het oogpunt van Google is dit misschien een goede zaak, want nu moet je voor verdere informatie beginnen Googlen! Je kan ook ons artikel Basic SEO analyse van een website bekijken voor de eerste stappen naar een geoptimaliseerde website!

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans