Groei van mobiel internet biedt mogelijkheden aan zoekmarketing

Veel marketeers denken nog steeds dat het mobiele internet nog steeds te klein is om er aandacht, laat staan geld, aan te besteden. Globaal gezien bestaat alle internettrafiek slechts 5% uit mobiele trafiek volgens gegevens van StatCounter. Uit een recent onderzoek blijkt nu dat Generatie Y meer op het internet gaat via mobiele toestellen dan via een PC.

Globaal_internetgebruik_Statcounter

Twee maanden geleden bracht Forrester Research een verslag uit waarin ze marketeers aanraden om de boot af te houden als het gaat over LBS (Location Based Services) zoals FourSquare en Gowalla. De reden hiervoor was dat nog niet genoeg mensen de technologie gebruiken en dat de markt ervoor dus te klein is en dat bovendien het merendeel van de gebruikers mannelijk is. Ook Pew bracht een rapport uit met gelijkaardige bevindingen. Redenen genoeg dus om af te wachten.

Of niet? Morgan Stanley voorspelde dat tegen 2014 mensen meer via mobiele toestellen op het internet zullen gaan dan via een PC. Dat is nog vier jaar maar het betekent wel dat mobiel internet aan een stevige opmars begonnen is.

mobiel_vs_desktop_internet

Aangezien dit een voorspelling is, kan het dus gebaseerd zijn op veronderstellingen en zou het dus mogelijk (te) optimistisch kunnen zijn.

Hieronder staat de data die afgelopen zomer opgepikt werd van 300.000 Opera Mini browsergebruikers. De respondenten zijn personen tussen 18 en 27 jaar oud. Rood staat voor mobiel, groen voor PC.

mobiel_internetgebruik_generatie_Y

Wat deze data weergeeft is dat vandaag in alle, behalve twee, landen de meerderheid van de Generatie Y Opera Mini browsergebruikers vaker op het internet gaat via hun gsm’s dan via de PC.

Deze gegevens geven dus goed weer dat mobiel internet nu al interessant begint te worden en dus niet iets van de toekomst is. Marketeers moeten nu dus al de mogelijkheden van LBS (location based services) in acht nemen en bekijken wat het voor hen en hun merk kan betekenen. Hangt natuurlijk ook allemaal af van de definitie van mobiel. Is de ipad een mobieltje? En een laptop?

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *