IFTTT, de applicatie die je leven een stuk makkelijker maakt!

IFTTT app

IFTTT (If This Then That) is dé nieuwste tool die je ab-so-luut moet installeren! Wat IFTTT doet? Deze applicatie connecteert verschillende kanalen, apps of tools zoals e-mail, sociale media etc. Wanneer er zich iets voordoet in applicatie A (een trigger), reageert applicatie B hierop met een bepaalde actie. Je kan zélf kiezen welke applicaties je connecteert en hoe je ze connecteert. Dat doe je aan de hand van verschillende recipes. Zo krijgt iedere gebruiker van IFTTT een oplossing of recept op maat van zijn unieke behoeften. Dat illustreert meteen ook de brede bruikbaarheid van IFTTT. Bovendien is de tool volledig gratis!

Enkele handige IFTTT recipes:

 • Je foto’s van Instagram of Facebook worden automatisch bewaard in Dropbox.
 • Je ontvangt een motivatiemail als je je dagelijkse fitness goal van  FitBit niet gehaald hebt.
 • Je ontvangt een bericht wanneer er regen voorspeld wordt.
 • Je smartphone wordt automatisch op mute gezet als je aankomt op kantoor (locatie).

The sky is the limit

Maar liefs 161 kanalen zijn verbonden in IFTTT, met elk unieke triggers en acties wat leidt tot oneindig veel mogelijke recipes. De praktische mogelijkheden zijn enorm waardoor IFTTT je professionele en persoonlijk leven enorm kan vereenvoudigen. Welke kanalen geïntegreerd zijn in IFTTT? Evernote, verschillende sociale media tools, Dropbox, Gmail, Nike+, Soundcloud, … maar ook het domoticasysteem van WeMo en de smartthermostaat van Honeywell werden opgenomen in IFTTT. Het aanbod zal in de toekomst enkel maar groeien aangezien het aantal apps en smart devices hand over hand toeneemt.

Naast persoonlijk gebruik, ook commerciële toepassingen

IFTTT vereenvoudigt je persoonlijk leven enorm, maar kan daarnaast ook voor verschillende marketingdoeleinden ingezet worden. Zo kan je bijvoorbeeld sociale media processen eenvoudig automatiseren, je concurrenten én de markt nauwgezet monitoren én je eigen onderneming analyseren.

Met IFTTT kan je sociale media processen eenvoudig automatiseren en concurrenten monitoren

Click to tweet!

Enkele voorbeelden van recipes met die je voor marketing kan gebruiken:

 • Een blogbericht dat in WordPress wordt gepubliceerd, wordt automatisch op Facebook gedeeld.
 • Blogberichten van concurrenten kan je automatisch opslaan in Evernote.
 • Je ontvangt een email met de updates in Google Trends.
 • Bij vermeldingen in Twitter ontvang je een e-mail.

Deze combinaties vormen natuurlijk maar het topje van de ijsberg. Wil je het zelf ontdekken? Ga vandaag nog aan de slag met IFTTT.

Executive Summary

IFTTT is een nieuwe applicatie waarmee je verschillende kanalen zoals apps, sociale media en e-mail met elkaar connecteert. De mogelijkheden zijn heel uitgebreid en de app is geschikt voor zowel privé als professioneel gebruik.

2 Comments

 1. pascal

  5 months ago

  interessante applicatie
  Gratis maar je moet wel betalen om bepaalde apps te connecteren. Vb upgraden naar feedly pro als app.

 2. Isabelle De Vil

  5 months ago

  Hey Pascal,

  Bedankt voor je reactie. IFTTT werkt inderdaad volgens het ‘freemium’ business model, wat wil zeggen dat de (basis)functies van de tool gratis worden aangeboden en er voor meer geavanceerde functionaliteiten een bijdrage of een upgrade gevraagd wordt. Feedly valt hierbij onder het tweede geval. De meeste recipes worden gratis aangeboden, maar soms wordt er inderdaad een bijdrage of upgrade gevraagd (wat als gebruiker natuurlijk een jammere zaak is, maar IFTTT moet ergens zijn opbrengsten halen).
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *