Windows Live Messenger bestaat binnenkort niet meer

Windows live messengerSlechts nieuws voor de fervente Windows Live Messenger chatters. Volgens The Verge houdt het chatprogramma binnenkort op te bestaan. Microsoft zou dit eind deze week of begin volgende week ook officieel aankondigen. We wisten al langer dat Hotmail vervangen wordt door Outlook, maar ook Windows Live Messenger is binnenkort dus niet meer beschikbaar. Microsoft wil de MSN gebruikers naar Skype leiden, al is het maar de vraag of die niet massaal Facebook chat gaan verkiezen boven Skype.

Overname Skype door Microsoft

Dit nieuws kan niet echt als een verrassing komen. Ruim een jaar geleden nam Microsoft immers Skype over, een programma dat grotendeels dezelfde chatfuncties biedt als Windows Live Messenger. Windows 8, het nieuwe besturingssysteem van Microsoft, komt ook met een nieuwe versie van Skype. Een nieuwe versie, die volledig gemaakt is om naadloos samen te werken met Windows 8. Microsoft zet dus alles in op Skype, en het is dan ook niet zo onlogisch dat Windows Live Messenger verdwijnt. Skype biedt ook een aantal interessante extra functies, zoals het bellen naar een mobiel nummer, die Windows Live Messenger niet biedt. Extra functies, die Microsoft bovendien geld opleveren.

Skype windows 8

Facebook chat

Een van de redenen waarom Microsoft alles inzet op Skype, is om de concurrentie aan te gaan met Facebook chat. Windows Live Messengers is de laatste jaren immers veel gebruikers kwijt geraakt aan Facebook chat. Het toevoegen van smileys en meer recent het lanceren van een aparte mobiele app hebben de populariteit van Facebook chat alleen maar de hoogte in gestuurd, en Windows Live Messenger bleef hopeloos achter.

Skype als alternatief voor MSN Messenger

Microsoft is de overgang al veel langer aan het plannen. Nu al kan je bij het inloggen in Skype kiezen of je je Facebook account en/of Microsoft account wil linken aan Skype, waardoor je contactpersonen meteen worden geïntegreerd. Skype vormt dus een ideaal alternatief voor Windows Live Messenger. Het grote voordeel van Skype, ten opzichte van Facebook chat, is dat je ook kan chatten met mensen die bijvoorbeeld geen Facebook account hebben, of met mensen die je liever niet meteen in je Facebook vriendenlijst hebt staan. Daarnaast biedt Skype enkele leuke extraatjes, zoals de mogelijkheid om te bellen naar een mobiel nummer.

Ben je een fervent Windows Live Messenger gebruiker, dan raden wij je alvast aan om Skype of Facebook chat te gaan gebruiken!

Executive Summary

Windows Live Messenger houdt op te bestaan
Windows Live Messenger houdt binnenkort op te bestaan, en wordt vervangen door Skype.

22 Comments

 1. patryk

  9 months ago

  Skype SUCKS!!
  hebben ze net live essetials uitgebracht gaan ze het nu vervangen??
  Volgensmij hebben ze een steekje los daar in MS land! :'(

 2. zander

  8 months ago

  ik vind het GEEN goede vervanger, de lay-out van skype “trekt op geen kl*ten”. Ook heb ik problemen om mijn facebook contacten in skype te laden…
  als ik geen deftige vervanger aangebode krijg (of zelf vind) dan stap ik zeker over naar de concurentie; Facebook messenger

 3. Nienke

  8 months ago

  Skype is GEEN goed alternatief voor msn.Skype is een belprogramma, geen chatproghramma. Volkomen ongeschikt om veilig te chatten met mensen die je nog niet kent en waarvan je niet weet of je ze kunt vertrouwen. De privacy van de gebruiker wordt weer eens in de kou gezet vanwege de commerciele bbelangen van Microsoft.

 4. sanne

  8 months ago

  blijf wel hotmail bestaan voor je mail of stop dat ook gelijk

 5. kalia Inanna

  8 months ago

  SKYPE is echt GEEN goed vervanger laten ze messenger dan maar overnemen of wat anders maken
  jammer dat ze er mee stoppen

 6. John Flamingo

  8 months ago

  Nou wat stom zeg, Tuurlijk gaat iedereen massaal op facebook door dit te doen hebben ze facebook nog groter gemaakt skype is alleen handig om te video chatten met familie, maar dat doe je tog niet elke dag? ken niemand die skype gebruikt om dagelijks te chatten

 7. ikke

  8 months ago

  Skype werkt voor geen meter
  kan niet inloggen want ik voldoe niet aan de leeftijdgrens. ik ben 60 hoe oud moet je zijn om tem kunnen inloggen 100?
  Ik stap wel over naar yahoo messenger (goede vervanger voor msn)

 8. katty

  8 months ago

  Ik heb een alternatief voor skype, gwconnect, dat toegankelijker is voor blinden. Helaas kan ik daarin m’n facebookcontacten of outlook contacten niet terugvinden. Waar moet ik op de skype website kijken om m’n contacten te vinden? En, nu ik toch aan het vragen ben: ik heb een outlook-account aangemaakt, om zo m’n twitter en facebook contacten te pakken te krijgen. Ik kan ze wel zoeken en zien in outlook, maar als ik de contacten via csv exporteer, krijg ik een quasi leeg bestand. Kan wat ik wil doen niet? En als het wél kan, wat doe ik dan fout? Ik snap echt niet waarom twitter, facebook, hotmail etc. zo moeilijk doen over het exporteren van data uit je accounts. Bij yahoo kan het wel, alleen kan ik in chrome de juiste knop niet activeren met nvda (een open source screen reader) en bij google is het ook iets beter geregeld. Maar ik kan oude vrienden niet eens deftig contacteren, omdat ik hun gegevens niet in outlook express binnen kan halen. Bedankt voor alle tips die jullie hebben.
  Gr. Katty

 9. cor

  8 months ago

  Ik ben er helemaal niet bij mee, ik denk dan ook dat er velen af zullen vallen, en als ik moet betalen ben ik niet thuis

 10. Kees

  8 months ago

  Ik maak gebruik van twee accounts van messenger een voor mensen die ik uit het echte leven ken en een voor internet contacten( omdat ik dit safe wil houden) bij Skype heb ik niet de optie om twee accounts open te hebben, ook is het maar mogelijk om 1 account aan je Skype account te linken. Dus als de kinderen gebruik willen maken van hun messenger account ( wij hebben thuis alles voor elkaar open staan) moet ik uitloggen en dan kan er een ander inloggen. Dus ik ben niet meer online en aanspreekbaar. Ook heb ik binnen Skype niet de keuze om me aan te melden en voor bepaalde mensen offline te staan, dus iedereen op mijn lijst kan me altijd bellen of een video gesprek beginnen. Ik wil altijd zelf nog bepalen wie me kan zien en wie niet en voor zover ik het heb kunnen uit zoeken heeft Skype die mogelijkheid niet. Messenger had ook zijn nadelen maar ik vond het tien maal beter als Skype en wat er al eerder werd gezegd Skype gebruik ik zo zelden eigenlijk alleen voor goede bekende om een video chat te hebben. Ik ben al een tijdje opzoek naar een alternatief. Ik heb trillian geprobeerd vind het niet echt fijn en heb net Pidgion verwijderd omdat ik het vermoeden heb dat dit programma niet werkt bij mij. Dus dan maar weer op zoek naar een ander programma waar ik mijn oude contacten kan behouden.

  Groet, Kees

 11. AJF DUPONT

  8 months ago

  FEITELIJK richten jullie zich met de Skype combinatie tot een jong publiek als gebruiker. De oudere generatie, reeds jaren vertrouwd met het eenvoudig gebruik van Hotmail en vooral MSN, hebben door hun soms beperkte PC en INTERNET KENNIS het zo al deels moeilijk. Vooral voor hen was de oorspronkelijke MSN versie het ideale communicatie middel met hun familie en vrienden! Die voelen zich nu in de steek gelaten, ook omdat haast zeker weten; het een nieuw snufje is en dit louter om commerciële redenen op termijn. Ik vind dit vaandelvlucht en ontrouw aan jullie oudere gebruikers. Ondankbaarheid en een foutieve beleidsbeslissing gezien de oorspronkelijke MSN versie voor oudere mensen een stap was om zich pc’s aan te schaffen en dit ten goede van MICROSOF omdat zij zich daartoe de nodige software bij MICROFT diende aan te schaffen. Kijk een om je heen, niet met ooglappen! Dan zou je weten dat de oudere generatie het met vele nieuwigheden moeilijk hebben. Zelfs het configureren van hun TV of GSM, als ze die al hebben, is voor hen vaak latijn en moeten hun kids of vrienden dan inspringen.

 12. DUPONT Alfons

  8 months ago

  FEITELIJK richten jullie zich met de Skype combinatie tot een jong publiek als gebruiker. De oudere generatie, reeds jaren vertrouwd met het eenvoudig gebruik van Hotmail en vooral MSN, hebben door hun soms beperkte PC en INTERNET KENNIS het zo al deels moeilijk. Vooral voor hen was de oorspronkelijke MSN versie het ideale communicatie middel met hun familie en vrienden! Die voelen zich nu in de steek gelaten, ook omdat haast zeker weten; het een nieuw snufje is en dit louter om commerciële redenen op termijn. Ik vind dit vaandelvlucht en ontrouw aan jullie oudere gebruikers. Ondankbaarheid en een foutieve beleidsbeslissing gezien de oorspronkelijke MSN versie voor oudere mensen een stap was om zich pc’s aan te schaffen en dit ten goede van MICROSOFT omdat zij zich daartoe de nodige software bij MICROSOFT diende aan te schaffen. Kijk eens om je heen, niet met ooglappen! Dan zou je weten dat de oudere generatie het met vele nieuwigheden moeilijk hebben. Zelfs het configureren van hun TV of GSM, als ze die al hebben, is voor hen vaak latijn en moeten hun kids of vrienden dan inspringen. Zeker weten gaat Microsoft en hun dochter Hotmail zich dat ooit beklagen want vele gebruikers zullen nu overstappen naar een concurrentieel iets zoals Yahoo en dergelijke.

 13. ratje007

  8 months ago

  ik vind het ook niet leuk dat dit zal veranderen ik speel bijna elke avond spelletjes op windows live messenger met mijn moeder en op skype gaan we dat niet meer kunnen doen. en mijn moeder is het al gewend om messenger te gebruiken en nu moet ze alles opnieuw leren kennen

 14. Hermien

  8 months ago

  Nou ik heb nu skype er op ik kan er niets mee. Eerder kon ik meteen mijn postvak in dat kan nu ook niet meer.Waarom doen ze toch zo moeilijk vooral voor oudere mensen. Ik snap er niets van.ik hoop dat ze het weer veranderen.

 15. nee heb er ook helemaal geen belang bij NIET MET MSN NEN EN SPYPE
  vele vrienden van mij denken er net zo over !
  wordt zolangzamerhand een beetje moe van al deze veranderingen op FACEBOOK

 16. Sandra

  8 months ago

  MSN Messenger was leuk, WLM werd al stukken minder, Skype was al een rotprogramma, en dat moet nu WLM gaan vervangen, behalve als je in China woont :s. Als ze nu bij Microsoft eens een taalpakket Nederlands stoppen, dan hebben ze bij Microsoft toch nog eens iets goeds gedaan de laatste tijd.

  Skype bestaat al een aardig aantal jaar, als mensen Skype hadden willen gebruiken dan hadden ze daarvoor heus wel allang gekozen. Als ze bij Microsoft hun einde willen aankondigen en als ze mensen weg willen pesten, dan hebben ze een perfecte stap gedaan.

  Bijna niemand zit te wachten op al die extra toeters en bellen die videochats en telefoneren mogelijk maken via de Messengers. Houd de Messengers maar gewoon, dan doen jullie bij Microsoft al gek genoeg.

  Hoor ik daar mensen roepen ?, “ICQ”, “AIM”, “Yahoo”, “IRC” ……

  Microsoft, you’re on your way back to pre April 4th, 1975 ;)

 17. Kees

  8 months ago

  Ik vraag me af wat de bedoeling van Microsoft is, of was met het opheffen van Messenger en overgaan naar Skype. Ik heb nu ruim een maand ‘Pidgin’ op mijn computer staan om toch te kunnen blijven doorgaan zoals ik met Messenger deed. Maar er is NIEMAND meer die online komt. Ze zijn hun doe voorbijgeschoten. De meeste mensen die ik ken zijn overgegaan naar Skype maar na een week is er NIEMAND meer die het gebruikt.
  Petje af voor Microsoft. Het is ze gelukt om een veelgebruikt programma om zeep te helpen. Als dat het doel was zijn ze geslaagd…

 18. Herman

  8 months ago

  L.S.,
  Vanochtend kwam Microsoft telkens met de erhaling dat de Messenger vernieuwd was en je moest updaten. Al is SKYPE handig: ik erger me te lazerus aan dat opdringerige van al die tarieven. Microsoft kocht Skype op, vandaar. Om er maar vanaf te komen heb ik Skype er meteen weer afgehaald. Heb nu weer rust in de keet. En Windows 8 vind ik een crime! Onnatuurlijk en niets van het internet past er bijna op. En al die veranderingen kost òns handen vol geld.

 19. sonja

  8 months ago

  Ik wil messenger terug :( ,deze morgend vragen ze me om te vernieuwen eerst klikte ik op neen,maar dan kon je nog niet inloggen.Je bent verplicht op ja te klikken….en nu zijn al mijn vrienden en mijn mails verdwenen zelf windows live messenger is gedeactiveert pront is da en skype sorry zenne zoveel gebruik ik da nie !!!!! Leve messenger

 20. Henk van Rens

  8 months ago

  Mensen er is een soortgelijk programma. Probeer aMSN. Check http://www.amsn-project.net/

 21. denden

  8 months ago

  trekt hier op niets meer, ik snap niet waarom als je nu echt een goed concept hebt, dat dat weer helemaal moet veranderen en triestig genoeg het dan op niets meer trekt

 22. Herman

  8 months ago

  De Messenger zat bij iedereen op de PC als basis voor contact op de data schijf van Windows. In feite had Microsoft beter Skype laten integreren IN het Messernger programma. Outlook is nu dus Hotmail.com -een kaal ogende paginabeeld. Windows Live vervangt het oude Outlook -mooi ogend… maar traag openend + ingewikkeld voor Jan met de Pet. Skype vervangt nu de Mensenger – kaal en sober beeld en nare kleur blauw + opdringerige tarieven. Houd ik niet van: het is pure commercie met aard van colportage aan je voordeur of telefoon.
  Ik bedoel dit: ik koop geen dure data schijf van Windows om reclames aan m’n nel te krijgen. ‘k Wil gewoon rust en privacy. Om die reden alleen al zie je mij niet aan de slag ziet met Windows Explorer met al de Cookies welke die opslaat met alle gevaren van dien. Ik gebruik dus srWare Iron Chrome: die laat geen volgsporen na èn je kunt veel overtollige advertenties uitsluiten.
  En zelfs bij Windows Essentials Security verloopt èlke download traag -van welke aard ook.
  Maar via Windows 8 wil Microsoft de problemen gaan oplossen… tel uit je winst en jij betaalt.
  Via FileHippo -biedt veel gratische dowloads aan- viel mijn oog op ooVoo.
  Ziet er redelijk uit, helaas onze taal ontbreekt en video’s mogen slechts gaan tot 2MB per keer. Da’s te weinig.
  En -voor zover ik ontdekte- Yahoo heeft voor ons geen video overdracht beschikbaar. Wel voor Frankrijk en ik meen Duitsland en Engeland.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *