Microsoft tablets verkopen niet zoals verwacht

Microsoft SurfaceMicrosoft Surface, het nieuwe tablet van Microsoft, verkoopt niet zoals verwacht. Van de Microsoft Surface die samen met Windows 8 voorgesteld werd, zijn er volgens marktonderzoeker iSuppli totnogtoe van de 1,25 miljoen geproduceerde exemplaren 680.000 tot 750.000 verkocht. Microsoft zou nu al van plan zijn om de huidige voorraad te verkopen en de oplages niet aan te vullen.

iPad presteert stukken beter

Als je naar de verkoopcijfers van Ipad kijkt, valt het meteen op dat de Microsoft Surface ondermaats presteert. Het afgelopen kwartaal werden er immers al bijna 23 miljoen iPads verkocht.

Wat er wel bij vermeld dient te worden is dat er intussen al 4 iPad varianten in omloop zijn, terwijl er van de Microsoft Surface slechts één model in omloop is. Het tweede mode, de Surface Pro, komt in februari uit. Bovendien is de Microsoft Surface nog niet in alle landen te koop. In België zal je pas vanaf 14 februari de Surface kunnen kopen.

Tablets worden teruggebracht

Nog een probleem voor Microsoft Surface, is dat het tablet vaak naar de winkel teruggebracht wordt. Volgens iSuppli analist Rhoda Alexander zou Windows 8 te moeilijk zijn voor de mensen en zou het niet intuïtief genoeg zijn.

Misschien toch nog een licht aan het einde van de tunnel: ook de Kindle tablets van Amazon werden aanvankelijk beschouwd als moeilijk aan te leren, maar uiteindelijk loopt de verkoop van deze tablets nu wel goed. Bovendien zou de verkoop van Windows 8 wel vlot verlopen: na een bescheiden start werden er deze maand al zo’n 60 miljoen licenties verdeeld.

Executive Summary

Microsoft krijgt voorraad Surface tabletten niet verkocht
Bovendien worden de tablets vaak naar de winkel teruggebracht

1 Comment

  1. jp van duijn

    8 months ago

    Kan geen app downloaden vanwege dat mijn postcode bij de betaling niet word geaccepteerd.
    Kan alleen een Engelse postcode invoeren.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *